Beast in Black – From Hell With Love

Eet je graag kauwgom, of ben je eigenlijk op zoek naar iets wat nog plakkeriger is? Goed nieuws dan, want Beast in Black liet net weer een langspeler op de massa los. Enkele jaren geleden werd deze band gevormd door gitarist Anton Kabanen toen hij Battle Beast verliet en in 2017 verscheen het debuut Berserker. Nuclear Blast wrijft zich uiteraard in de handjes, want zo’n split maakt nu dat ze twee bands hebben die binnen dit genre stevig musiceren. Op het eerste gehoor leunt dit enorm aan bij het debuut, al is er zeker aan de geluidsproductie gesleuteld.

Als je van melodische metal houdt, dan denk ik niet dat je dit eigenlijk slecht kan vinden met solo’s waar je het als powermetalfan sowieso warm van krijgt, Genesis/Samson & Gert/Alestorm-synthriedeltje die het geheel wel erg catchy maken en met zanglijnen die je eigenlijk al vanaf de tweede ronde mee kan zingen. Hier en daar een vocale uithaal en stevige inzet op z’n Judas Priest, maar dit kan net zo goed de Bon Jovi-richting op met een track als Sweet True Lies of met melodieuze stootkracht die me wat aan oude Nightwish doet denken (Repentless en Wishmaster, het komt wel erg overeen).

Kan deze band dan ook iets anders dan opzwepende meezingers maken met een erg hoog dansgehalte? Amper, maar er zit hier en daar wel een verrassing tussen, zoals het ingetogen Oceandeep. Persoonlijk vind ik de zang van Yannis op dit episch rustpunt wat flauw klinken, maar het vormt een welkome afwisseling. Verder heeft True Believer wel een enorm hoog Eye of The Tiger-gehalte bij de strofes, al neemt Rocky er bij zijn training nog wat tetrisgeluiden bij. Mogelijk vinden de fans van de laatste Ghost zich zelfs in Die By The Blade.

Het lijkt wel te fout om van een goede score te voorzien, maar dit is echt wel een guilty pleasure geworden op het niveau ‘foute spandex en purperen bandana met flashy zonnebril’. Zet deze band alstublieft op een zomerfestival, samen met Steel Panther, Lordi en Manowar. Een ideaal fout feestje waar het (dronken) publiek van zal smullen. Tel gerust tien punten bij deze eindscore als je het Bon Jovi-gehalte op Alestorm-synths aankan.

Score:

78/100

Label:

Nuclear Blast, 2019

Tracklisting:

 1. Cry Out for a Hero
 2. From Hell With Love
 3. Sweet True Lies
 4. Repentless
 5. Die By The Blade
 6. Oceandeep
 7. Unlimited Sin
 8. True Believer
 9. This Is War
 10. Heart of Steel
 11. No Surrender
 12. Killed By Death (Motörhead cover)
 13. No Easy Way Out (Robert Tepper cover)

Line-up:

 • Máté Molnár – Bas
 • Kasperi Heikkinen – Gitaar
 • Anton Kabanen – Gitaar, zang
 • Yannis Papadopoulos – Zang
 • Atte Palokangas – Drums

Links: