Barbarian Swords – Worms

Het leek niet meteen een blackmetalnaam, maar bleek er dan toch eentje te zijn. Barbarian Swords is afkomstig uit Spanje, bestaat vijf jaar en heeft in die periode een demo en twee full-lengths uitgebracht. Dit is de tweede full-length, die dit najaar gelanceerd werd. Meteen valt de speelduur van een uur en elf minuten op.

Vanaf je de nummers te horen krijgt, wordt alles echter duidelijk. Barbarian Swords kan op momenten lekker rauw doorrammen, maar op andere momenten neemt doom de bovenhand en gaat het tergend traag voort. Lekker voor op de achtergrond, maar diepgang is hier zeker niet mee gemoeid. Deze zanger kweelt met zijn doodsgeschrei mee en zorgt ervoor dat de sfeer erg vuil en ondergronds blijft. Fijn voor even, dit voortkruipende hoopje smerigheid, maar een track als Requiem (18 minuten hetzelfde) duurt me echt veel te lang.

Een lekker smerige achtergrondschijf dus, maar de repetitiveit en de enorme duur van sommige tracks knagen aan de diepgang van dit plaatje. Volgende keer: less is more.

a0576584389_10

Label:

Cimmerian Shade Records, 2016

Tracklisting:

 1. I’m Your Demise
 2. Outcast Warlords
 3. Pure Demonology
 4. Christian Worms
 5. Total Nihilism
 6. The Last Virgin On The Earth, Sodomized
 7. Carnivorous Pussy
 8. Requiem
 9. Ultrasado Bloodbath

Line-up:

 • Panzer – Bas
 • Joe Beltza – Drums
 • Steamroller – Gitaar
 • Voice of Noise – Gitaar
 • Von Päx – Zang

Links:

Score: 69/100