Barbarian Swords – Totemic Anal Turbofucker

Totemic Anal Turbofucker is de weinig subtiele titel van het derde album van het Spaanse Barbarian Swords. Met titels als Pig Crap Shitty Christ en Jesus the Pederast is de strekking wel duidelijk. Het is de aloude, ietwat puberale, mix van sex en Christenhaat. Dit wordt agressief en over-the-top blazen. Het album biedt een verzameling van lichtvoetig gespeelde blastbeats, met haatdragende, droge, licht overstuurde screams op verwrongen e-gestemde gitaaragressie. Voorganger Worms maakte duidelijk dat diepgang niet het sterkste wapen van deze band is. Het wapen van Barbarian Swords is een nietsontziende aanval van haat. Waar Worms maar liefst zeventig minuten duurde, is dit album slechts vijfentwintig minuten lang. Meer dan genoeg voor een dergelijke eruptie aan boosheid.

Zelfs als How to Destroy Christianism afgelopen is wil de vocalist nog even duidelijk maken dat hij kwaad is. De vocalen doen me denken aan de vocalen bij Drottnar, waar de zanger door een megafoon zingt. De muziek en ook de vocalen zijn repetitief en entertainend. De structuren zijn redelijk standaard. Fleshy Battering Ram biedt een thrashy invalshoek die wat afwisseling geeft in de frontale aanval. Doordat de nummers wat korter zijn dan op Worms wordt de aandacht veel beter vastgehouden. Op Be The War komt de eerste vertraging voorbij. Dat is ook nodig want de luisteraar is compleet aan gort geragd door de Fleshly Battering Ram. Jesus the Pederast komt erin met d-beat drums. Openingsschreeuw ‘False Messiah!’ komt echt even bij je binnen, in je zwarte hartje. Spontaan trek ik de crucifixen hier van de muur. Halverwege gaat het gaspedaal weer open en Pig Crap Shitty Christ gaat een versnelling hoger. Een nummer van een minuut waarbij we een soort grindcore krijgen voorgeschoteld met twee simpele riffs. Cerebros Destruidos (Eskorbuto) is opvallend melodieus. Het nummer mondt uit in een bijna funky psychedelisch einde. Het titelnummer doet niet veel anders dan de maat aangeven. U mag zelf invullen wat u met die informatie doet. Als middenstuk is een lekkere riff uitgesmeerd over twee minuten, waar rock ‘n roll gitaarvibrato’s aan zijn toegevoegd. De overgangen zijn wat aan de harde kant.

Totemic Anal Turbofucker is niets innovatiefs of speciaals, maar desondanks een leuke plaat om eens op te zetten, als je van plan bent om dingen kapot te maken. Een album dat ondanks het repetitieve karakter zich prima leent voor meerdere luisterbeurten. De kortere nummers doen deze band goed. Voor het gespeelde genre is de opbouw van de nummers prima vormgegeven. De voortratelende stukken worden regelmatig afgewisseld met thrashy en doomy stukken. Het hele album blijft dankzij die afwisseling luisterbaar. Dit is black metal voor mensen die van snel, vies, krokant en haatdragend houden. Voor mensen die niet vies zijn van een beetje norsecore. Ik zie een Impaled Nazarene-luisteraar of warmetal-adept hier ook wel blij van worden.

Score:

74/100

Label:

Blood Fire Death, 2019

Tracklisting:

 1. Dios Te Salve
 2. How to Destroy Christianism
 3. Fleshy Battering Ram
 4. Be the War
 5. Jesus the Pederast
 6. Pig Crap Shitty Christ
 7. Cerebros Destruidos (Eskorbuto)
 8. Totemic Anal Turbofucker

Line-up:

 • Von Päx – Vocalen
 • Voice of Noise – Gitaar
 • Steamroller – Gitaar
 • Panzer – Basgitaar
 • Joe Beltza – Drums

Links: