Attic – The Invocation

Attic – The Invocation
Ván Records, 2012

Bij Ván Records weet je nooit wat je kan of mag verwachten, maar er is altijd wel iets opmerkelijks aan te merken bij de plaatjes die er verschijnen. Attic is een prille Duitse band die eveneens vorig jaar een EP en een split opnam, maar ook nog even haar debuut The Invocation in december uit de mouw toverde. Heavy metal, maar met wat typische trekjes.

Wat het felst opvalt bij deze Duitsers is het Mercyful Fate/King Diamond-spectrum dat je meteen knoopt aan deze overvirtuoze zanglijnen van Meister Cagliostro. Een troef of een afknapper, en hoewel het meteen tot die tweede categorie behoort naar mijn voorkeur, kan ik dit debuut niet afbreken. Het potje heavy metal dat gebracht wordt, steekt qua opbouw prima in elkaar, met mooie melodische overgangen die de diepte in banen en met passende solomomenten. Af en toe ook even met een occult rustpunt, zoals met In The Chapel, maar voor de rest telkens songs met flink wat gedempte krachtgolven op gitaar die hier en daar even loslaten voor een focus op een obscure verandering binnen de zanglijn.

Het klinkt of het botst dus bij Attic. Wie kwijlt op King Diamond-spul, die gaat wellicht wegtrippen op de erg schelle zang op het melodische spektakel en de krokante grooves van deze band. Luistertips: de gezellige drive op songs als Funeral In The Woods en The Headless Horseman, maar ook het mooie en kalmere Edlyn dat eens even wat dieper durft te reiken, zowel vocaal als instrumentaal.

Tracklisting:

Attic - The Invocation

 1. The Hidden Grave
 2. Funeral In The Woods
 3. Join The Coven
 4. Edlyn
 5. Ghost of The Orphanage
 6. In The Chapel
 7. The Invocation
 8. The Headless Horseman
 9. Satan’s Bride
 10. Evil Inheritance

Line-up:

 • Rob – Guitars
 • Katte – Guitars
 • Meister Cagliostro – Vocals
 • Roman – Drums
 • Chris – Bass

Links: