Asylum – The Empire

De Surinaamse formatie Asylum is terug met een nieuwe EP. Twee jaar na het verschijnen van het verrassende Domination is de band verder gegaan met de sterke koers die het vaarde, want The Empire staat nu voor ons klaar. Na een gigantische ervaring rijker te zijn met hun optreden op Wacken Open Air in 2018, klinkt de band nog hongeriger dan voorheen en met meer bravoure. The Empire beslaat een dik kwartier moderne, groovende thrash, dat bovendien nog moddervet klinkt ook!

Het gaat knallend van start met het korte Chaos Bleeds, dat me bij vlagen doet denken aan het nummer Repentless van Slayer. Venijnig en snel openen, ik hou ervan. Romeo Nanhekhan heeft een strot van jewelste en schreeuwt zich een weg richting een raggend en pakkend refrein. Op Emperor wordt het gaspedaal nog even wat meer ingetrapt en wat opvalt in het gitaarwerk is de invloed van de Zweedse melodeath. Openend met enkele divebombs beukt Open Your Eyes als een midtempo thrashtrack lekker weg, terwijl het tempo met God’s Creation weer goed opgeschroefd wordt. Blastbeats vliegen je, net als tijdens Emperor, ook in deze afsluiter weer om de oren, wat een waar genot om naar te luisteren oplevert.

Asylum schiet vier keer raak op The Empire en overtreft het debuut, maar nu wordt het toch wel echt tijd voor die eerste langspeler mannen! Dit smaakt naar meer!

Label:

Eigen beheer, 2020

Tracklisting:

  1. Chaos Bleeds
  2. Emperor
  3. Open Your Eyes
  4. God’s Creation

Line-up:

  • Romeo Nanhekhan – Vocalen
  • Chesron Yard – Gitaar
  • Andre Jantz – Bas
  • Jose Terhoeven – Drums

Links: