Asermoietuitkomt- Ode Aan Evelien

“Witte kousen vindt ze geil, dan hangt ze hélemaal vol met kwijl”. Voilà, dan hebt u gelijk een beeld van de diepgaande maatschappelijke analyses die de Antwerpse punkband Asermoietuitkomt op ons los laat. Sinds 2020 zijn de mannen terug. Ditmaal met een EP genaamd Ode Aan Evelien.

Te beginnen met Evelien, een simpele punkkraker over een ‘stoot’ genaamd Evelien. Een lied met een indrukwekkende tekstuele én muzikale twist. Multinational heeft weinig tekst nodig om een middelvinger op te steken naar het protserige grootbedrijf of iets dergelijks. Het is bekend punkterrein en de heren proberen ditmaal sneller te spelen dan je voor mogelijk houdt. Het lukt nog aardig ook. “Godverdomme, fucking Corona ik ben het zat” verwoordt Asermoietuitkomt op treffende wijze het tijdsbeeld. Een muzikaal hoekig ingekleed rampestampertje. Zo catchy is de band nog niet eerder geweest! Zeker als de mannen halverwege even wegmoduleren naar B. Ballenbak is een licht ongemakkelijke strandcore explosie, die op maximaal tempo wordt gespeeld.

Liefde, bedrog, ziekte, economie, entertainment, geen enkel groot thema wordt geschuwd door deze moderne sociologen. Maar eerlijk is eerlijk: het klinkt muzikaal allemaal alweer een stuk strakker. Tekstueel schippert het tussen haat en liefde, lachen en boosheid. Ja, Ode Aan Evelien is een emotionele rollercoaster.

Label:

Eigen Beheer, 2021

Tracklisting:

  1. Evelien
  2. Multinational
  3. Corona
  4. Ballenbad

Line-up:

  • Robby Weber – Basgitaar
  • Ronny Vermeylen – Zang
  • Kris Leers – Drums
  • Steven Anthonis – Gitaar

Links: