ASERMOIETUITKOMT- Welle Zen Terug

Welle zen terug met een plaatje in het Antwaarps. ASERMOIETUITKOMT komt uit Heist-op-den-Berg. De vier mannen speelden in een ver verleden al eens hele stadions plat (grapje) en 2020 is hun comebackjaar met een plaat met vier oude en acht nieuwe liedjes in de trant van J.B.O. (James Blast Orchester). Allez, neemt plaats op uwen zetel en aanschouw Welle Zen Terug.

Twaalf songs om mee te lachen, meer of minder is het niet. Poep, plas, scheten en met je penis uit je broek een helikopter nadoen, meer hoeft dat niet te zijn. Deze mannen zeggen er zelf over “Deftig spelen doen we niet, maar de magie is er wel”. ASERMOIETUITKOMT klinkt als een vriendenteam dat zonder enig muzikaal talent een paar alcoholgeladen oneliners onder een paar onzinnige punkakkoorden en prachtig halfstrak gedrum heeft gezet. Muzikaal is het een soort kruising tussen carnaval, de kermis en 80’s punk. De vermakelijkheidsfactor is zeker aanwezig. Wat te denken van prachtige teksten als: “Kus toch allemaal mijn reet:”, “Geduld, geduld is echt een schone deugd” en “Een scheet! Ooooh pardon!”. De mislukte knipoog naar AC/DC’s Highway to Hell op Mijnen Dag is zowaar een hilarisch hoogtepunt/dieptepunt. Daarnaast vinden we wat meer Oi!punk met Yuppies waar zelfs een Engelse tekst te horen is. De solo is een tweede hilarisch hoogtepunt wat mij betreft. Deze band voorziet tevens in serieuze maatschappijkritiek op Plastiek Enzo, waar ‘mensen die niet tevreden met hun lichaam zijn’ worden uitgedaagd om na te denken over al dat plastiek in hun lichamen. De repeterende riff erkent in haar simpliciteit de innerlijke strijd en existentiële twijfel, de eeuwige tweekamp tussen natuur en cultuur, de zelfverwezenlijking die toch zo duidelijk duidt op een zelfverwijdering. Prachtig werk heren, hier neem ik mijn hoed voor af.

Welle Zen Terug is een plaat vol chemie, plezier en vooral plezier. Vooral de zwalkende riffs werkten mij enigszins op de lachspieren, maar ook de teksten wisten enig gegniffel niet te voorkomen. Oude fans zullen smullen van de vermakelijke amateuristische vriendenpunk. Hoe geef ik hier een cijfer aan? Vermakelijkheid 9/10, teksten 8/10, muziek 3/10, waar ik de vierkantswortel van trek en vervolgens vermenigvuldig met het aantal pinten dat je moet drinken voordat je dit soort zatte onzin kan uitkramen. Voor wie interesse heeft, is de cd af te halen in café De Oude Ketel of anders via de hieronder staande link op digitale wijze.

Score:

75/100

Label:

Eigen beheer, 2020

Tracklisting:

 1. Asermoietuitkomt
 2. De Piet
 3. Hartendief
 4. We komen er wel
 5. Plastiek enzo
 6. Wild waaf
 7. Laat mij nu gerust
 8. Mijnen dag
 9. Yuppies
 10. Geduld
 11. Ne Pater
 12. Fileleed

Line-up:

 • Robby Weber – Basgitaar
 • Ronny Vermeylen – Zang
 • Kris Leers – Drums
 • Steven Anthonis – Gitaar

Link: