Artillery – The Face Of Fear

Artillery is terug met album nummer negen, The Face Of Fear genaamd. De Denen timmeren al sinds 1982 aan de weg en hebben een aantal klassiekers op hun naam staan waarvan het nummer Terror Squad misschien wel het meest bekend genoemd mag worden. Dik drie jaar geleden mocht ik het vorige album van de band, Penalty By Perception, beoordelen en had ik ietwat moeite met de zang die naar mijn idee iets te braaf zou zijn voor de muziek. Nou is anno 2018 de zang niet veranderd, mijn smaak echter wel.

The Face Of Fear brengt ons negen nummers die stuk voor stuk onmiskenbaar klinken zoals Artillery ook op voorgaande albums klonk: drums die de bandnaam eer aan doen, goede melodieën en lekkere riffs. Dit alles voorzien van teksten die vragen om meegezongen te worden terwijl je luchtgitaar speelt. Alleen het nummer Pain is qua geluid afwijkend van de rest. Het begint midtempo en knalt heel even tijdens het refrein om vervolgens weer terug te zakken in snelheid. Voor de rest zijn de nummers redelijk inwisselbaar. Dat is geen slecht iets in dit geval, want de ondergrens ligt gewoon op een ruime voldoende.

Liefhebbers van het vorige Artillery-album kunnen The Face Of Fear blindelings aanschaffen. Hoogtepunten liggen aan het begin en het einde met twee knallende nummers. Alles wat daar tussen ligt is, zoals gezegd, ruim voldoende. Tijd om je angst onder ogen te zien!

Score:

75/100

Label:

Metal Blade Records, 2018

Tracklisting:

 1. The Face Of Fear
 2. Crossroads To Conspiracy
 3. New Rage
 4. Sworn Utopia
 5. Through The Ages Of Atrocity
 6. Thirst For The Worst
 7. Pain
 8. Under Water
 9. Preaching To The Converted

Line-Up:

 • Michael Bastholm Dahl – Zang
 • Michael Stützer – Gitaar
 • Morten Stützer – Gitaar
 • Peter Thorslund – Bas
 • Josua Madsen – Drums

Links: