Artillery – Penalty By Perception

Artillery – Penalty By Perception
Metal Blade, 2016

De achtste langspeler van Artillery is getiteld Penalty By Perception. In navolging van bands als Megadeth, Metal Church, Exumer en natuurlijk Anthrax is er nu dus wederom een album uitgebracht door een thrash band afkomstig uit de tachtiger jaren. Voorganger Legions werd middelmatig ontvangen door collega Martijn.

Penalty By Perception begint met In Defiance Of Conformity, die gelijk duidelijk maakt dat we muzikaal gezien een lekker portie thrash voorgeschoteld krijgen, maar ook dat de zanger meer klinkt als een powermetalfrontman. En daar treffen we direct mijn probleem met het huidige Artillery. Michael Bastholm Dahl klinkt net iets te keurig voor de muziek die we horen, om nog maar te zwijgen over de grove fout die te horen is in het nummer Live By The Scythe!

Muzikaal zit het allemaal best lekker op Penalty By Perception. Beukende drums en lekkere riffs zijn volop aanwezig op het negende album van de Denen en zorgen ook voor een goede basis. Kracht en snelheid zijn goed vertegenwoordigd op dit album, alleen worden die ietwat teniet gedaan door de popachtige zang met als absoluut dieptepunt, wat mij betreft, When The Magic Is Over, dat me ergens doet denken aan Before The Dawn van Judas Priest.

Na een aantal luisterbeurten van Penalty By Perception stap ik toch vrij snel weer over op Metal Church of Exumer. Artillery mag van mij op zoek naar een andere zanger. Niet dat deze zo slecht is, maar hij past niet bij het uitstekende geluid dat de rest van de band laat horen.

Tracklisting:
Artillery - Penalty By Perception

 1. In Defiance Of Conformity
 2. Live By The Scythe
 3. Penalty By Perception
 4. Mercy Of Ignorance
 5. Rites Of War
 6. Sin Of Innocence
 7. When The Magic Is Over
 8. Cosmic Brain
 9. Deity Machine
 10. Path Of The Atheist
 11. Welcome To The Mindfactory

Line-up:

 • Michael Bastholm Dahl – Zang
 • Michael Stützer – Gitaar
 • Morten Stützer – Gitaar
 • Peter Thorslund – Bas
 • Josua Madsen – Drums

Links: