Arkhtinn – IV

Tijd om jullie nog eens te verblijden met een verborgen schat. Deze plaat, een demo, is mijn persoonlijke 2017-favoriet van het moment. Er staan twee nummers op deze demo en geen mens die weet wie de muzikanten zijn achter deze schepping. De verdeler van dienst is Fallen Empire Records en dat zegt eigenlijk al veel.

 

Arkhtinn dus. In feite is het een enorm sterke Darkspace-kloon, ik geef het toe. De atmosferische industrial black metal is even beladen en meeslepend als die van het grote voorbeeld Darkspace, zelfs de frequenties zijn hetzelfde. Het zou me niet eens verbazen, mochten hier Darkspace-leden aan het werk zijn. En zo heb ik een andere bandnaam meer genoemd dan de bandnaam van de eigenlijke release.

Wat Arkhtinn eventueel onderscheidt? Hoh, er zijn een aantal avant-gardische passages, hier en daar gaat de etherische synth nog verder dan bij soortgenoten en de vocalen klinken bij momenten ook een stuk organischer dan bij vele ruimtereizende black metal band. Het zijn nuances en ze zijn ook niet broodnodig. Dit koppel nummers is gewoon zo sterk dat je ze sowieso moet doornemen. Vooral I dan, want II is een Trist-ig ambient stuk met piano-achtige soundscapes.

PS: als iemand de cassette-uitvoering weet te scoren, ik betaal hem u graag ruimschoots terug!

Score:

88/100

Label:

Fallen Empire Records, 2017

Tracklisting:

  1. I
  2. II

Line-up:

  • Onbekend

Links: