Arkhon Infaustus – Passing The Nekromanteion

Het Franse Arkhon Infaustus brengt nu eens een EP uit. De vierde in zijn tienjarige bestaan, om precies tezijn. In die tijd werden er net zoveel EP’s als reguliere albums uitgebracht. Met vier nummers in ruim een half uur tijd weet je het wel… Lekker uitgesponnen black metal.

Waar andere bands ervoor kiezen om de riffs te verspreiden over een pak meer nummers en het ding een volledig album te noemen, kiest Arkhon Infaustus ervoor de riffs lekker lang te herhalen. Er ontstaat zo een misselijkmakend en vervreemdend gevoel, mede door de wagenlading echo op de zang. En ik vermoed dat dit precies de bedoeling van beide heren is geweest. Opzet geslaagd, heren!

Twee dingen die verder opvallen, zijn de lekker wazige productie die zeker helpt de sfeer verder te verzieken, en het fraaie en zeer gedetailleerde artwork. Passing The Nekromanteion verschijnt in een oplage van tweeduizend op zowel CD als LP en is zeker geen EP’tje voor tussendoor geworden: Daarvoor is de kwaliteit gewoonweg te hoog. Zorg dat je dit in je bezit krijgt!

Label:

Les Acteurs de l’Ombre Productions, 2017

Tracklisting:

  1. Amphessatamine Nexion
  2. The Precipice Of Where Souls Slither
  3. Yesh Le-El Yadi
  4. Corrupted Épignosis

Line-up:

  • DK Deviant. – Vocalen, Gitaar, Basgitaar
  • Skvm – Drums

Links: