Antipathic – Covered With Rust

Covers. Je bent benieuwd hoe de coveraar ze zal uitvoeren of je vindt het muzikale verkrachting. Het Italiaans-Amerikaanse duo Antipathic dringt zichzelf met Covered In Rust op aan twee minder bekende songs van evenveel deathmetalgrootheden. Een categorie waaronder het internationale project zelf bijlange nog niet valt met slechts één full length en een eerdere EP om de riem. Zover bekend kwam nog geen aangifte binnen die beide antipathiekelingen beschuldigt van aanranding van de muzikaliteit, maar daar schrikken we eigenlijk niet van. Ze hebben namelijk een fout gemaakt.

Eerst staan er twee eigen creaties in de rij. Het eerste daarvan is eerder brutaal van aard, met uitbenende notenslingers en kappende snaredrums. Weinig om opgewonden van te worden, of het moesten de opvallend snelle knagende grunt- en screamvocalen zijn, die elke plectrumbeweging machinegeweergewijs meekeffen. Eigen liedje nummer twee is veeleer over de donkere tremelo gewikkelde atmosferische death metal. Daar komt de vuige en dorre gitaarsound duidelijker uit de doeken en merk je ook dat de basdrum eigenlijk een wastrommelklopper is. Iets dat beide tracks gemeen hebben: een paar momenten waarop alles even wegdeemstert en er een sample van een foltertuig dat klaargezet wordt, een muziekdoosje of een onheilspellend streepje doom weerklinkt.

De covers dan. Eerst en vooral: we hebben de hele discografie van Obituary uitgepluisd en daarin bevindt zich geen enkele songtitel die lijkt op IDGAF (I Don’t Give A Fuck). We weten dus niet welk nummer Antipathic gecoverd heeft, maar we weten wel dat het er geen van Obituary is. De tweede cover herkennen we wel, maar het is toch echt Covered With Sores dat op de tracklist van Tomb Of The Mutilated staat. Ze spelen het met dezelfde roestige gitaarsound als Cannibal Corpse destijds, misschien dat het daarop slaat, maar alleszins is het afgezien van de naamsverandering vrij herkenbaar. Zij het met het meer schavende stemgeluid. Toch onthouden we vooral dat ze de verkeerde deathmetalgrootheid verkracht hebben, da’s toch redelijk pijnlijk!

Label:

Despise The Sun Records, 2020

Tracklisting:

  1. Inexorable Hierarchy
  2. Reautonomous
  3. IDGAF (Obituary-cover?)
  4. Covered With Rust (Cannibal Corpse-cover)

Line-up:

  • Giuseppe ‘Tat0’ Tatangelo – Basgitaar, vocalen
  • Chris Kuhn – Gitaar, drums

Links: