Angmaer – Victoria Aut Mors

Nooit van Angmaer gehoord? Wel, ik ook niet. Deze Britse band brengt net zijn tweede langspeler uit via het onbekende doch zeer interessante label UKEM Records (eveneens Brits van oorsprong) dat we nog kennen van Abomnium. Angmaer bestaat sinds 2013 en is gevormd rond en door zijn frontman met dezelfde naam. Angmaer, de mens, zetelt eveneens in de bands Eternally Enthroned, Grizhnackh en Trolls in the Mist. Met Angmaer brengt bij black metal. En o ja, weet je wie de sessiedrummer is? Fredrik Widigs.


Fredrik Widigs? Ja, Fredrik Widigs. Komt die naam je bekend voor? Goed. Deze Zweed heeft inderdaad enkele Marduk-albums aan elkaar geramd en ook bij Demonical en Nordjevel deed hij zijn ding. Van Marduk‘s Viktoria naar Angmaer‘s Victoria Aut Mors, het is blijkbaar maar een kleine stap. Bij Angmaer is de sfeer een stuk opgewekter en energieker dan bij Marduk, hier wordt namelijk gebalde meloblack uit de tweede helft van de jaren ’90 (denk Dawn en Sacramentum) gekoppeld aan heavy blackthrash met death metalpunch-genre God Dethroned en hier en daar wat vinnige Keep of Kalessin en Old Man’s Child tremelogica. Een galopperende Thyrfing-viking deun met heroïsche lyriek en opgewekte oorlogszucht. Alles in een netjes afgewerkte productie met de nodige slagkracht en veel body, vooral in de drumsectie natuurlijk, die behoorlijk overheerst en overweldigt. Blast na blast, overgang na overgang.

Het luistert allemaal lekker weg en er zit voldoende afwisseling in deze plaat om het einde te halen, toch wanneer je een drumgerichte luisteraar bent die zowel thrash, black als alle mogelijke tussen(s)lagen weet te appreciëren. Leuk tussendoortje.

Score:

79/100

Label:

UKEM Records, 2019

Tracklisting:

  1. Angel of Light
  2. Victoria Aut Mors
  3. Into Eternity
  4. As the Rivers Flow with Blood
  5. Flight of Munnin
  6. Slaying the Bastard Son
  7. Bringer of Eternal Fire
  8. Summoner
  9. Transcending II

Line-up:

  • Angmaer

Links: