AltarEgo – The Exorcism Of Jesus Christ

Via Facebook kreeg ik een verzoek de EP van het Nederlandse AltarEgo te bespreken. Omdat de bassist in dezelfde stad woont als ik, trotseer ik op een druilerige avond regen wind regen en kou om een exemplaar op te halen. This better be good…

Net als Altar, waar AltarEgo-gitarist Marcel Verdurmen in speelde (de naam werd om misverstanden te voorkomen onlangs omgedoopt tot AltarEgo) trapt dit vijftal vol op de schenen van de christelijke kerk. Hierbij wordt tekstueel en visueel niets en niemand van christelijke huize gespaard. Hoewel de titels van de eerste drie nummers weinig aan de verbeelding overlaten is het afsluitende Unfinished Business tekstueel het sterkst. De onderhuidse spanning die hiervan uitgaat is prachtig om te ondergaan. Goed gedaan, De Rooy!

Op muzikaal gebied bewijst AltarEgo dat men mee kan draaien in de top van de Nederlandse death- en thrash metalscene. De riffs overtuigen aan alle kanten: kwalitatief van hoog niveau, pakkend en toch bruut. Uitschieter op dit gebied is het machtige God Is A Lie met een onverwachte tempoversnelling die aanvoelt als een rechtse directe. Productioneel is het allemaal ook dik in orde want The Exorcism Of Jesus Christ klinkt als een klok. En om eerder genoemde brulmevrouw nog eens te belichten: de teksten worden lekker fel en toch verstaanbaar in de microfoon gebruld.

AltarEgo is op dit moment nog zonder label. Het kan niet anders of daar komt op korte termijn verandering in en dan staat niets een mooie toekomst in de weg. Het was mijn trip door de regen meer dan waard. En iedereen die houdt van (Nederlandse) death metal gaat dit checken.

Tracklisting:

  1. The Exorcism Of Jesus Christ
  2. The Fallen One
  3. God Is A Lie
  4. Unfinished Business

Line-up:

  • Janneke de Rooy – Vocalen
  • Marcel Verdurmen – Gitaar
  • Bas Karman – Gitaar
  • Martin Bruinewoud – Basgitaar
  • Erwin Koerts – Drums

Links: