Allfader – Black Blood Flux

Allfader – Black Blood Flux
Osmose Productions, 2011

Mannen, de wapenuitrusting om, bijlen en zwaarden uit het vet en naar de drakar! We gaan weer op weg om te roven en plunderen op het Europese vaste land. En dit onder leiding van onze huisband Allfader om ons morele support te leveren. Wat luistert dit heerlijk weg. De tweede full-length van deze Noorse strijders, na een aardige eerste. Aan dit album is drie jaar gewerkt en het resultaat mag er wezen. Heerlijk lang uitgesponnen composities vol met viking georiënteerde black metal waar een At the Heart of Winter/Immortal-sausje overheen gegaan is.

Dit begint prima met de opener Harbingers of Night, en we weten meteen waar we aan toe zijn. In stevig tempo worden de drums ingezet en de snaren beroerd. Heerlijke riffs volgen elkaar op en ook de melodie wordt zeker niet uit het oog verloren. Al snel wordt kort de rust teruggebracht met enkel een akoestisch stuk waar de dreiging al snel weer voelbaar is. In het tweede nummer worden we nog kort verrast met een bijdrage van Tony Tunheim van Enslavement of Beauty die hier de solo voor zijn rekening neemt. Zeer snel aangeslagen arpeggio’s zorgen voor een leuke afwisseling in dit nummer. Ook in Torn From Flesh doet hij nog een duit in het zakje, hier echter heeft de solo zelfs een heavy metal/rock-feel. Het slotstuk in de vorm van het titelnummer Black Blood Flux is in tweeën gesplitst waarbij eigenlijk het eerste deel de intro is om los te barsten in het laatste hoogtepunt van het album.

Verwacht hier geen vernieuwingen of progressief uitgevoerde metal maar een zeer degelijk black/viking metal-product wat ergens de weg zoekt tussen de nieuwere albums van Immortal en bijvoorbeeld Rimfrost. Ondanks dat is het wat mij betreft een zeer geslaagd album geworden wat ik met zeer veel plezier luister. De liefhebber weet wat hem te doen staat na het lezen van deze review. Luistertip: Black Blood Flux (Part 2).

Allfader - Black Blood Flux
Tracklisting:

 1. Harbingers of Night
 2. Draconian Command
 3. Son of Nore
 4. In Death We Trust
 5. Titan’s March
 6. Torn From Flesh
 7. Black Blood Flux (Part 1)
 8. Black Blood Flux (Part 2)

Line-up: D

 • John Erik Andersen – Guitar, Vocals
 • Finn Henriksen – Guitar
 • Frode Fridtjofsen – Bass
 • Cato Skivik – Drums

Links: