Alienation Cold – Destructive Necrotic Sun

Alienation Mental, de geschifte progband, zegt u misschien iets. De atmosferische blackmetalband Alienation Cold zegt u wellicht niets. De heren hebben nochtans bijna twee decenia op de teller staan en brachten tot nu toe twee albums uit. Muzikant Void is de bekendste van de twee bandleden, hij speelt tevens in Misanthropic Art en SS-18.

Net als SS-18 brengt Alienation Cold industriële Russische black metal, alleen is Alienation Cold voorzien van meer middentonen en lang aangehouden synth-toeters en bellen. Het lijkt geïnspireerd te zijn door Troll en het Limbonic Art-album The Ultimate Death Worship, waar Limbonic Art het slagwerk bruter en agressiever maakte dan voorheen. De sfeer en het gevoel op Destructive Necrotic Sun is er eentje van epische teloorgang en alle ranzige neveneffecten die de grandeur van totale sterfte met zich meebrengt. De expressie die de meeste luisteraars op hun gezicht krijgen bij het beluisteren van deze plaat, kun je afleiden uit de hoes van dit album.

Industriële black metal met een melancholische atmosfeer en een vrij eigen Russische geluidsafstelling, die teert op penetrant hoge gitaarfrequenties, synths en piano’s, ijzige en monotome screams en voortdenderende PC-drums. Sfeervol en steriel tegelijkertijd, voor een doordeweekse donderdagavond voor het onbestaande slapengaan omwille van de hitte in de slaapkamer.

Score:

74/100

Label:

SDN Productions, 2018

Tracklisting:

  1. Пробуждение (Awakening)
  2. Экстатическое перерождение (Ecstatic Reborn)
  3. Деструкция мертвеющего Солнца (Destruction of Mortify Sun)
  4. Разрушительное омертвевшее Солнце (Exterminative Necrose Sun)
  5. Уничтожающее мертвенное Солнце (Deleteriolis Deadly Sun)
  6. Некрореальность (Necroreality)

Line-up:

  • Void – Gitaar, Keys, Drumprogrammering
  • Dust – Keel, Synths

Links: