Aedh – Au-delà des cendres

Eerste album van Aedh, een Canadees eenmansproject uit Nova Scotia van een man genaamd Dubthach MacLugh. Een Franstalige Canadees, zoals er zovele zitten op het almachtige Sepulchral Records (dit geheel terzijde). Au-delà des cendres betekent vrij vertaald “voorbij de assen”. Het is een blackmetalalbum, een album dat natuurgetrouw tot stand is gekomen.

Au-delà des cendresdus, een album met relatief primitieve pagan black metal, met een hoog cijfer hectopascal qua atmosfeer. Ouwe getrouwe stofzuigerblack, zoals velen zullen beweren, en dat klopt ook gewoonweg. Deze heidense black drijft op een combinatie van naargeestige en kwaadaardige black, met daarnaast geesten uit het verleden. Dat verleden is trouwens niet enkel Canadees, maar volgens mij ook Keltisch, Welsh en Schots.

Vier nummers lang, met een gemiddelde duur van elk tien minuten, krijg je door drumcomputer aangedreven, heidense black die iedereens zwarte ziel met nostalgie naar lang vervlogen tijden warm zal kunnen maken. Geen vernieuwing, geen fun. Enkel pijn, trots en furie.

Label:594451

Dying Sun Productions, 2016

Tracklisting:

  1. Héraults de l’éclipse
  2. Le Bourreau incarnat
  3. Citadelle de la nuit (Caer Arianrhod)
  4. La Lance et le Soleil

Line-up:

  • Dubthach MacLugh

Links:

Score: 75/100