Ace Frehley – Origins Vol.2

Sinds in 2019 het derde solo-album van Ace Frehley, Anomaly, verscheen weet de originele KISS-gitarist vriend en vijand met enige regelmaat te verbazen door een nieuw album uit te brengen. Space Invader werd door voormalig collega Dirk maar matig ontvangen terwijl ikzelf over Spaceman juist erg goed te spreken was. Het eerste deel van Origins is onbesproken gebleven op onze site. Hoog tijd om dat goed te maken met het tweede deel van het eerbetoon aan de (jeugd-)idolen van de heer Frehley.


Wat maakt een goede cover? Volgens velen is het een kwestie van je eigen draai aan het origineel mee te geven, terwijl de basis duidelijk aanwezig blijft. Het is in ieder geval precies wat de spaceman op dit album heeft gedaan. Het zo bekende Ace Frehley-gitaargeluid klinkt door in alle nummers, terwijl je klakkeloos de twaalf nummers kan meezingen. Met mijn drieenveertig jaren aan ervaring ken ik het origineel van meer dan de helft van de nummers en dat zal voor vele veertigplussers niet anders zijn denk ik zo. Dat maakt dit album tot een feest der herkenning en zorgt ervoor dat nummers als Good Times Bad Times, Space Truckin’, Jumpin’ Jack Flash, Lola en natuurlijk She stuk voor stuk meegezongen worden.

Voor oude rockers is het dus een feest der herkenning, maar voor de jonkies onder ons is het een ideaal startpunt in de ontdekkingsreis naar muzikale vondsten. Als de eerder genoemde songs bij jou geen belletje doen rinkelen, raad ik je zeker aan eens even te luisteren waar niet alleen meneer Frehley, maar velen van zijn generatiegenoten hun muzikale invloeden vandaan hebben gehaald. Zo, opa heeft gesproken jongelui! Nu snel naar Spotify om deze tracks te checken yo! (Of nog beter, gewoon fysiek aanschaffen natuurlijk!!)

Score:

80/100

Label:

eOne/SPV, 2020

Tracklisting:

 1. Good Times, Bad Times
 2. Never In My Life
 3. Space Truckin’
 4. I’m Down
 5. Jumpin’ Jack Flash
 6. Politician
 7. Lola
 8. 30 Days In The Hole
 9. Manic Depression
 10. Kicks
 11. We Gotta Get Out Of This Place
 12. She (Bonus Track)

Line-up:

 • Ace Frehley – Gitaar, zang

Links: