Aborted – La Grande Mascarade

Het is alweer twee jaar geleden dat Terrorvision op vele jaarlijsten was terug te vinden. Het tiende album van Aborted had weinig verrassingen in petto maar stond wel bol van alles vermorzelende deathgrind. In februari kwam het nieuws dat gitarist Mendel Bij De Leij de band heeft verlaten en is vervangen door Harrison Patuto. Niet dat het enige invloed heeft op het geluid, getuige de nieuwe EP die traditioneel volgt na een full length in de discografie van Aborted. Een nieuw album is dus aanstaande, want ook dat is de route die het gezelschap de laatste jaren bewandeld. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

La Grande Mascarade is de titel van de EP die in een oplage van drieduizend stuks verschijnt. Het schijfje heeft drie nummers in petto, waarvan Funereal Malediction op de plank is blijven liggen tijdens de opnamen van Terrorvision. Dat is afgaande op de dichtgetimmerde, moddervette sound ook niet te missen. Over de muziek valt weinig te liegen. Onnavolgbare blastbeats, ziekmakende gutturals en de vingervlugge gitaarpartijen laten niets te wensen over. Gloom And The Art Of Tribulation en Serpent Of Depravity zijn de nieuwe songs en bezitten eveneens hakkende tempowisselingen die tot bewegen aanzetten. Wat een brute strot heeft die Sven toch en wat een machine is Ken Bedene achter de drums. Dit is het knetterharde Aborted zoals we graag horen. Zonde voor het vijftal dat het niet live ten gehore gebracht kan worden, want eigenlijk zou de band nu samen met Napalm Death door Amerika touren. Wat in het vat zit…

Inmiddels is elke release van Aborted evenredig aan de eerste aspergemaaltijd van het jaar. Het resultaat stelt zelden teleur en smaakt naar meer. Het herkenbare, technische spel van de ritmesectie zorgt er continu voor dat het geheel zowel hondsbrutaal als behapbaar blijft. Daar ligt de kracht van de Belgen en dat is op het kort maar krachtige La Grande Mascarade niet anders. We kijken met smart uit naar het nieuwe werk.

Label:

Century Media, 2020

Tracklisting:

  1. Gloom And The Art Of Tribulation
  2. Serpent Of Depravity
  3. Funereal Malediction

Line-up:

  • Sven de Caluwe – Zang
  • Ian Jekelis – Gitaar
  • Harrison Patuto – Gitaar
  • Stefano Franceschini – Bas
  • Ken Bedene – Drums

Links: