Ablaze My Sorrow – The Loss Of All Hope

Ah kijk, daar zijn de heren van Ablaze My Sorrow weer en ditmaal met een EP in de hand. De vorige plaat met maar liefst twaalf nummers was getiteld Among Ashes And Monoliths en kan me maar matig bekoren mede door het feit dat de heer Udd de nummers nog al vol stak met zijn eerder typische rasperige vocalen. Black Lion Records is opnieuw de platenboer van dienst voor de landgenoten van Ablaze My Sorrow. Ik zie dat ik in mijn vorige review nog sprak over ene Alex Kribensten op drum, dit blijkt nu Alex Bengtsson te zijn als ik alle promo-informatie mag geloven.

Een eerder breekbare cleane zanglijn kondigt aan dat Jezus nog niet eens zo lang geleden water veranderde in wijn en dat het nu tijd is om van schapen wolven te maken. Ik wens de vijf heren toch succes hiervoor. Intussen luisteren we naar de openingstrack van deze nieuwe EP, The Loss Of All Hope. Wat opvalt zijn de toch wat stofzuigerachtige gitaarklanken en het toch wat ontbreken van ballen in de productie. Nochtans doet de gitaartandem Lindén – Carlsson wel zijn uiterste best om de ene na de andere stevige riff of leadlijn naar je toe te sturen. De heer Udd laat horen dat hij naast de typische screams ook over een aanvaardbaar clean keelgeluid beschikt. Goed wegslikbaar openingsnummer, dit Transfiguration (The Way Of The Strong).

Het vervolg van de EP, die hoop en al vijftien minuten duurt, geeft je van hetzelfde laken een pak, broek of rok. Op walsende wijze dartelt een aantal heerlijke gitaarthema’s voorbij in Boundless. Het bijzonder opzwepende Rotten To The Core heeft wat weg van ouder werk van At The Gates en vrienden en je kan afsluiten met Enclosed In Crystal Of Ice, een strak uitgevoerd, eerder midtempo melodisch deathmetalgebeuren.

Sterke EP, deze The Loss Of All Hope van de Zweden van Ablaze My Sorrow, voorzien van vier typische melodische deathmetalnummers in de traditie van de jaren’90 Scandinavische melodeathscene. Jammer wel van de iets te platte, te propere productie, maar dat is maar bijzaak.

Label:

Black Lion Records, 2022

Tracklisting:

  1. Transfiguration (The Way Of The Strong)
  2. Boundless
  3. Rotten To The Core
  4. Enclosed In Crystals Of Ice

Line-up:

  • Jonas Udd – Zang
  • Dennie Lindén – Gitaar
  • Alex Bengtsson – Drums
  • Magnus Carlsson – Gitaar
  • Anders Brorsson – Basgitaar

Links: