Abkehr – In Asche

Soms komt er zomaar uit het niets iets langs drijven waarvan je het bestaan niet wist, maar waar je daarna alles van moet weten. Dit Duitse Abkehr is zo’n band: niks geen gelatenheid, maar juist paraatheid om dit allemaal tot je te nemen. Maar als je er dan wat verder induikt, kom je niet veel verder dan dat dit Duits is, uit twee verder onbekende leden bestaat en dit gezelschap in 2015 is begonnen. Nu is dit sowieso niet het meest interessante, want wat mij betreft gaat het nog altijd om de muziek en meer dan deze ene EP is er gewoon nog niet te krijgen.

Laten we dan maar met deze vier nummers, bijzonder origineel I tot en met IV genummerd, beginnen. Het geluid dat er geproduceerd wordt, is misschien ook niet direct origineel, maar klinkt als een geweldig atmosferische, oude Burzum met de huidige Mayhem-dissonantie. Enorme sfeervolle en kwaadaardige black van bijzonder hoge kwaliteit. Elke riff is bijtend, perfect uitgedacht en geplaatst. Screams zijn wat mij betreft nagenoeg perfect en weten precies die kwade bijdrage te leveren. De drumpartijen zijn prima uitgevoerd en staan ook vrij helder in de mix, waardoor het geheel niet verzandt tot de volledige stofzuigerbrij waar deze soort zo om bekend staat.

Iedereen die met weemoed terugdenkt aan de oude albums van Burzum en de tijd dat black nog een bak ongepolijste tyfusherrie was, in plaats van avant-gardistsche dissonantie waarbij je de songstructuur soms volledig bijster bent, moet gewoon blind tot aanschaf van deze EP overgaan!

Label:

Sentient Ruin Laboratories, 2017

Tracklisting:

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV

Line-up:

  • H. – Drum
  • Raasch – Gitaar, Bas, Zang

Links: