Drug Honkey – Cloak of Skies

Ik had nog nooit van Drug Honkey gehoord, een band die sinds 1999 experimentele metal maakt vanuit Chicago. Collega Willem Van Tuijl ook niet, tot 2008, het jaar waarin hij Death Dub voorzag van een review. Hij vond het maar raar. Ik nu ook trouwens. En nu ik er bij stil sta: de titel Death Dub is in feite een goede beschrijving van dit soort van muziek.


Cloak of Skies is lawaaierige doom met een industrieel/abrasief sludge geluid, vol elektronische effecten die doen denken aan Godflesh (daarom ook de JK Broadrick remix op het einde), Inverloch, Author & Punisher en een werkplaats waar men beschikt over een richtbank, een modern verflaboratorium met spuitcabine en alle nodige apparatuur voor efficiënte carrosseriebewerking. Ik spreek uit ervaring. Allemaal prima hoor, zo lang je in de mood bent voor deze vorm van doomende geluidsmuur/dreunterreur met narcotische jazz-neigingen. Je moet namelijk ontvankelijk zijn voor trance als je deze wazige, moerassige geluidsdampen wilt kunnen ervaren, zonder opstandig te worden omwille van de langdurige inductie waarbinnen Cloak of Skies constant met zichzelf speelt. Het klinkt al even wazig als de muziek als je het zo uitlegt, dat klopt.

Hoe dan ook, ik ben ontvankelijk voor dit soort van muziek en als jij dat ook bent, hypnotiseer jezelf dan even op de maat van (It’s Not) The Way. Ben je meer het type dat nauwgezet Dream Theater luistert, blijf hier dan zo ver mogelijk bij vandaan als je kunt.

Score:

78/100

Label:

Transcending Obscurity Records, 2017

Tracklisting:

  1. Pool of Failure
  2. Sickening Wasteoid
  3. Outlet of Hatred
  4. (It’s Not) The Way
  5. The Oblivion of an Opiate Nod
  6. Cloak of Skies
  7. Pool of Failure (JK Broadrick remix)

Line-up:

  • Honkey Head – Vocalen, Synths, Samples
  • Hobbs – Gitaar
  • Brown Honkey – Basgitaar
  • Bonghit Honkey – Drums

Links: