pagina 4

Interview Judgement Day (4/4)

Ik moet even pesten: de naam Judgement Day, “De Dag des Oordeels” komt rechstreeks uit de Bijbel. Jullie zouden een christelijke band kunnen zijn. Vanwaar deze bandnaam?

Wim: Het is heel simpel. De naam is verzonnen door Theo en Jeroen, oprichters van Judgement Day. Zij komen uit Barneveld wat op kerkelijk gebied nog erger is als Wageningen. Daar is voor de jeugd dus helemaal niets te doen.

De eerste nummers gingen ook allemaal over het geloof, de band was antichristelijk. De SGP had ervoor gezorgd dat er niets te doen was in Barneveld en daar wilden we tegenaan schoppen.

We zijn ook wel allemaal anti-religie maar in onze teksten komt dat thema nu niet meer terug.

Wim - Judgement Day

De laatste vraag alweer: welke kant willen jullie op met de band? Als jullie de kans krijgen om pro te gaan doen jullie dat of moet het een hobbyband blijven?

Het lijkt ons erg gaaf om pro te kunnen gaan maar je weet nooit zeker of het lukt. Je moet toch je baan opzeggen e.d. Dat is ook niet nodig, Theo van Houwister bijv. werkt ook nog gewoon. Het is ook niet haalbaar voor een metalband om ervan te kunnen leven.

Er zijn grote metalbands waarvan de leden er gewoon naast moeten blijven werken.

Maar, fictief, zouden jullie 100-150 optredens per jaar willen doen?

Paul: Ik wil niet zoveel spelen met deze band. Niet gezellig bier drinken en lullen maar hard werken in de oefenruimte, dat hebben we er niet voor over en dat is dan wel nodig. En als je zo vaak speelt kan je dan ook altijd enthousiast op het podium staan??

Sja.. Als je de 50e keer om half 4 ’s nachts compleet verrot je spul in staat te laden is de charme er ook wel een beetje vanaf.

Wim: ik vind spelen sowieso niet tof.. Ik ben altijd blij als het achter de rug is.. Maar ik denk wel dat ik het zou proberen.

Paul: Ik ben de enige die probeert van muziek te leven, ik zie het alleen niet zitten elke dag in de oefenruimte te zitten, dan speel je nummers nog dood ook.

Olivier: Het lijkt me wel tof om een tourtje te doen van een maand ofzo, daar kunnen we een hoop lol aan beleven.

Paul: Het lijkt me wel tof om een dikke top40 hit met JD te hebben en er knetterrijk van te worden 😛

Uh-huh!

Na het interview worden er nog talloze biertjes genuttigd in de oefenruimte. Tegen half 1 stap ik niet geheel nuchter meer bij Olivier in de auto. De slogan “Judgement Day, de gezelligste band van Nederland” kan ik het alleen maar mee eens zijn 😉