Jimi Hendrix – People, Hell And Angels

Jimi Hendrix – People, Hell And Angels
Legacy Recordings, 2013

Een introductie heeft deze man écht niet meer nodig. Zelf ben ik opgegroeid met deze muziek omdat mij vader het draaide. Ook toen al was hij dood. Toch weten ze elke keer weer ergens wat materiaal vandaan te toveren om weer met een “nieuw” album te komen. Na Valleys Of Neptune nu dus People, Hell And Angels.

Het materiaal wat hierop staat is zo genaamd weer allemaal “previously unreleased”, oftewel nog niet eerder, in deze exacte uitvoering, uitgekomen. Hierbij is de toevoeging “in deze exacte uitvoering” ook gelijk de sleutel. Want alles is al wel ergens voorbij gekomen. In live uitvoering zoals bijvoorbeeld Hear My Train A Comin’, ergens op een bootleg (Bleeding Heart) of in een meer definitieve versie zoals Hey Gypsy Boy, wat de opmaat is voor het later gespeelde en geniale Hey Baby/First Rays Of The New Rising Sun, en Villanova Junction Blues. Titels die de meer doorgewinterde fan meteen herkent.

Uiteraard staat het album alweer in de kast te glimmen hier, maar het gevoel dat de boel extra uitgemolken moet worden blijft. De geniale hand van de meester kom je natuurlijk tegen, daar word je niet in teleurgesteld, maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat de helft niet als definitieve versie is bedoeld.

Jimi hendrix
Tracklisting:

  1. Earth Blues
  2. Somewhere
  3. Hear My Train A Comin’
  4. Bleeding Heart
  5. Let Me Move You
  6. Izabella
  7. Easy Blues
  8. Crash Landing
  9. Inside Out
  10. Hey Gypsy Boy
  11. Mojo Man
  12. Villanova Junction Blues

Line-up:

  • Jimi Hendrix – Vocals, Guitars
  • Buddy Miles – Drums
  • Billy Cox – Bass

Links: