Joel Grinds Yellowgoat – The Yellowgoat Sessions

Joel Grinds Yellowgoat – The Yellowgoat Sessions
Nimbit Records, 2013

Wie de neuk is Joel Grind? Die vraag stelde ik mezelf in ieder geval toen ik deze in handen kreeg. Het antwoord is zeer genoeglijk. Joel Grind is de demoon achter Toxic Holocaust, een band die snel naam gemaakt heeft en zowel old school fans als jongeren aanspreekt. Wel, Joel heeft een pak materiaal liggen dat niet echt past in de evolutie die Toxic Holocaust doormaakt, dus brengt hij het onder eigen naam uit. Hij zingt niet alleen, hij speelt ook alle instrumenten in.

Het wordt al snel duidelijk dat The Yellowgoat Sessions bestaat uit nummers die enerzijds gestoeld zijn op stuwende hardrock met een punk ass attitude (genre Motörhead) en anderzijds black thrash uit de oude doos (Bathory, Hellhammer). De nummers worden met uitzondering van een trager nummer (Foul Spirit Within) allemaal op exact hetzelfde tempo gespeeld (geen sprake van zelfoverschatting alleszins…), wat niet bevorderlijk is voor de luisterpret wanneer je aandachtig aan het luisteren bent. Deze plaat is dan ook helemaal niet bedoeld om te analyseren of een mentale meerwaarde te zoeken. Het is gewoon ouderwetse beukmetal om meters bier op te verzetten in het lokale metalcafé.

Heel erg true, dit The Yellowgoat Sessions, dat wel. Voor mij is het echter toch allemaal wat te simpel in nuchtere toestand. Lekker ruw met enkele beestig lekkere riffs maar enorm saai na drie/vier nummers.

Tracklisting: Joel Grind200

  1. Ascension (Intro)
  2. Hell’s Master of Hell
  3. Vengeance Spell
  4. Foul Spirit Within
  5. Cross Damnation
  6. Grave Encounters
  7. Black Order
  8. The Eternal One
  9. Hail to Cruelty
  10. Descension (Outro)

Line-up:

  • Joel Grind

Links: