Eisregen – Krebskollektion

Eisregen – Krebskollektion
Massacre Records, 2012

Waarom? Waarom vraag ik toch om iets omdat ik de naam ergens heb gehoord. Verdiep je nou eerst in zoiets. Daar zit je dan, met de compilatie van Eisregen. De controversiële (black/death) dark metal-band van onze oosterburen. Muziek die verboden is aldaar, zowel om te verkopen als om live te spelen. En dat enkel om de teksten? Na beluistering komt er bij mij een veel betere reden op, vanwege de muziek, en dat zou hier ook zo moeten zijn!

Laat ik toch proberen neutraal iets op te stellen voor de lezer. Het gaat hier om een dubbelaar waarbij op de eerste cd dertien nummers staan uit de verboden periode 1998 tot 2004 en op cd twee zeven nummers met niet eerder uitgebrachte/nieuwe nummers. Oké, toegegeven, niet alles op de eerste cd is tenenkrommend hoewel ik er niet mee weg zal lopen. Echter wat er op cd twee gebeurt tart alle muzikale beleving. Falko wordt nog even gecoverd met Mutter, Der Mann Mit Dem Koks Ist Da, wat een regelrechte dance track is. En de verkrachting van Born Dead, ja inderdaad van Death, inclusief vreselijke polka en trekzak zorgen ervoor dat ik meteen een teil nodig heb.

Nadat ik dit geluisterd heb lijken sommige van de teksten mij niet eens zo heel erg meer. Breng zoiets maar lekker uit in een bundel met verzamelde korte verhalen of zo. De liefhebbers van deze band (zijn die er echt?) kunnen dit natuurlijk aan hun verzameling toevoegen, ieder ander raad ik aan dit niet eens vast te pakken mocht je het ooit ergens tegenkomen.

Eisregen
Tracklisting Cd 1:

  1. Vorabend der Schlacht
  2. Scharlachrotes Kleid
  3. Für euch die ihr Lebt
  4. Das kleine Leben
  5. Abglanz vom Licht
  6. Thüringen
  7. Vorboten
  8. Angst wird Fleisich
  9. Schatten im verstand
  10. Ein Jahr im Leben des Todes
  11. Mein Eichensarg
  12. Blutgeil
  13. Glas

Tracklisting Cd 2:

  1. Brut
  2. Mutter, der Mann mit dem Koks ist da
  3. Fleischhaus 2012
  4. Engelmacher
  5. Scharlachrotes Kleid 2012
  6. Born Dead
  7. Blutgeil Live

Line-up:

  • Dr. Franzenstein – Keyboards
  • Bursche Lenz – Bass, Guitars
  • Yantit – Drums
  • Blutkehle – Vocals

Links: