Mortal Agony – No Place To Hide

Mortal Agony – No Place To Hide
Heretic Visions Productions, 2012

Het vierde album voor de Duitsers van Mortal Agony is een feit. In de promo vallen woorden als grind en death metal, dus ik verwacht een geluidsbom vanjewelste. Niets daarvan.

No Place To Hide bevat een soort deathcore met behoorlijk wat hardcore vibes. Slam en blasts in een generieke gemeenschap met een rommelige uitvoering die ze zelf chaoscore lijken te noemen. Een mooi voorbeeld van hoe je je eigen gebrekkigheid laat over komen als iets doelbewust. En ja, veel bands ontbreekt het aan strakheid en een dynamische uitvoering, die vervolgens in de studio gemaskeerd wordt. In het geval van Mortal Agony wordt het alleen maar erger. De productie is om van te huilen… ze hadden beter een live album uitgebracht. Zelden zo’n zwakke behandeling gehoord.

Ik begrijp de intentie van Mortal Agony wel. Ze hebben veel energie in zich en willen dat laten weerklinken in hun hardcore-achtige aanpak, alleen klinkt de deathcore daardoor niet eens halfslachtig, zelfs niet kwartslachtig. Alle goede bedoelingen daargelaten, dit is een bijzonder matige plaat. Vlug maar eens Requiem aanzetten voor een goeie dosis metal.

Tracklisting
Mortal Agony

  1. Incoming
  2. No Place To Hide
  3. Prototype
  4. N.W.O.
  5. To The Fallen
  6. Discuss
  7. Beef Up The Skills
  8. Don’t Tread On Me
  9. Feel The Fire
  10. Get On My Trip

Line-up:

  • Jannik – Zang
  • Wulf – Zang
  • Frank – Gitaren
  • Michi – Gitaren
  • Beck – Bass
  • Wolle – Drums

Links: