Horn – Distanz

Horn – Distanz
Black Blood Recordings, 2010

Alweer een eenmansproject. Het Duitse Horn (dus niet Korn) is de creatie van Nerrath, die in het echte leven Niklas Thiele heet. Deze bezige bij heeft nog enkele andere bands (gehad), maar dit lijkt wel zijn voornaamste band te zijn. Horn is toe aan zijn derde album, het eerste dat ter mijner attentie gebracht is.

Het gevaar van eenmansprojecten is dat een mens zowat alles moet kunnen bespelen. Veelal is het een zanger die geen medemuzikanten duldt en dan maar zelf alles ter hand neemt. Meestal met niet zulke beste gevolgen. In dit geval valt het heel erg mee. De grimmige natuurblack is melodisch en voelt echt pagan aan. De schelle snerpende gitaar wordt prima ingespeeld en is ondanks een primitieve sound catchy. De drums klinken vrij dof, storen doet het niet in de mix, alles klinkt coherent. Het draait ‘m weer vooral om de sfeer en het zwarte karakter, want eigenlijk is het thrash in een black metal-uitvoering. Dat mag je niet zeggen maar je kunt er niet naast luisteren. Reden voor die laatste stelling is waarschijnlijk het feit dat alles in hogere versnelling te rommelig zou klinken en de epische sfeer helemaal zou verzuipen in de zee van ruis en dreun.

Nergens wordt er gevloekt tegen estethica ook al is de productie korrelig en ruisend. Pretentieloos en licht-episch, er is een complete scene en dus ook afzetmarkt voor in Duitsland. Vlaanderen en Nederland zijn er ook niet vies van.

Tracklisting:

    horn

  1. Überall und überallem
  2. A Stranger Homeward Bound
  3. Die verlorene Rotte
  4. To Granne Trakk
  5. Borders, Lands and Shores
  6. Die Heimat, die keiner kannte
  7. The Grandest of all Blades
  8. Out there, nowhere…

Line-up:

  • Nerrath – alles

Links: