Wulfgar – Midgardian Metal

Wulfgar – Midgardian Metal
Trollzorn Records, 2010

Wulfgar is een Zweedse melodische death metal-band, Net zoals Amon Amarth. Ze maken krijgersmetal, viking metal, net zoals Amon Amarth. En ze zien er uit als een jonge Amon Amarth. Ik vraag me af hoe het klinkt.

Krijg nu wat! Het klinkt totaal niet als Amon Amarth. Of wacht, dat doet het wel. Laaggestemde ritmegitaar, een melodische lead met een galloperende ritmesectie inclusief dubbele bassen en een gruntende, verstaanbare zanger die ook melodramatisch kan screamen (denk Norther). Hier en daar een afwijkende solo en een wat luchtiger folkdeuntje (Nifelheim, Norsemen of Steel), maar voor de rest is dit een pure Amon Amarth-kloon. En kijk, ik bezit een paar duizend cd’s, waar een berg klonen tussen zitten. Op zich is het geen misdaad. Maar dit Wulfgar heeft dus evenveel te bieden als een voorverpakte cheeseburger van de Aldi. Namaak fastfood! Het kan wel eens smaken maar er is niets van waarde aan, zelfs niet op melodisch death metal-gebied. Dat wil al wat zeggen.

Dit zijn prima muzikanten met gladde death metal die zeker vlotjes een eigenaar vindt in deze tijden waar dergelijke muziek op veel sympathie kan rekenen. Maar er is al een Amon Amarth, dat regelmatig albums uitbrengt en die veel beter zijn dat deze replica. Ach ja, doe wat u niet laten kunt… Wie dit goed vindt moet dringend Amon Amarth checken of zichzelf als subjectieve pagan/viking lover bestempelen.

Tracklisting:
Wulfgar

  1. Intro
  2. Die For My Clan
  3. Circle of Runes
  4. Fight, Win, Kill & Conquer
  5. Midgardian Metal
  6. Nifelheim
  7. Norsemen of Steel
  8. The Death of Yggdrasil
  9. The Three Norns
  10. Valkyria

Line-up:

  • Emil “Ewil” Augustsson – Vocals
  • Jimmie “Jimsan” Mattisson – Guitar
  • Reine Karlsson – Guitar
  • Morgan “Mogge” Löfstedt – Bass
  • Thommy “Grandmaster T” Lindskog – Drums

Links: