Desekryptor – Curse Of The Execrated

Desekryptor bestaat uit het Amerikaanse duo ES en PA. Samen maken de heren al sinds 2016 old-school death in de stijl van Incantation, Immolation, Funebrarum en Triumvir Foul. Rauwe ongepolijste doodsmetalen dus met de nadruk op het groezelige riff- en baswerk. Dit Curse Of The Execrated is niet direct een noviteit, zoals u wellicht al door had, maar daarmee is het nog niet per definitie oninteressant. Zeker niet wanneer u een voorliefde hebt voor het old-schoolgeluid en de bijbehorende melodieeën.

Enraptured in Chants laat dan ook vooral de melodische gitaarriffs en een solo als meest onderscheidende elementen horen. Na een ietwat rustige opstart gaat het gas er wel vol op, zoals we ook al hoorden tijdens de eerste twee nummers. Het zit allemaal best wel lekker in elkaar, al zou ik het werk nou ook weer niet grensverleggend durven noemen. Dat is ook geenszins de opzet, durf ik toch wel te stellen. Naast de typische Amerikaanse songwriting en het gebruik van een berg al dan niet gerecycleerde riffs hoor ik bovendien toch zeker ook wel wat Zweedse kettingzagen voorbij komen.

Het afsluitende titelnummer weet mij nog het meest te overtuigen met gesproken, horroreske samples, die de boel een naargeestig, vuil sfeertje geven. Sterk! De vertraging tegen het einde maakt het nummer wat obligaat, desalniettemin fijn, af. En dan zijn de twaalf minuten aan vuillapperij alweer voorbij. Dat is zelfs voor een EP kort, doch wel degelijk krachtig. Een echt tussendoortje voor de liefhebber van de eerder genoemde old-schoolbands en het genre in zijn algemeenheid. Niet meer, maar ook niet minder.

Label:

Nuclear Winter Records, 2024

Tracklisting:

1. Sadistic Incineration
2. Anthropophagic Corpse
3. Enraptured in Chants
4. Curse of the Execrated

Line-up:

  • ES – Gitaar, bas
  • PA – Vocalen, drums

Links: