Bloodorn – Let The Fury Rise

Bloodorn is een nieuwe band die waarschijnlijk nog weinig naamsbekendheid heeft. Maar als ik vertel dat de band opgericht werd door Nils Courbaron van Sirenia gaan er wel wat belletjes rinkelen. Tel daarbij op dat Mike Livas van Silent Winter de zanger van dienst is en dat Francesco Saverio Ferraro (bassist van Freedom Call) en Michael Brush (drummer van Sirenia) meedoen, dan is de interesse vast gewekt. De naam Bloodorn is ontleed aan een oude martelmethode die de Vikingen op hun ergste vijanden toepasten, beter bekend onder de naam ‘Blood Eagle’.

Dat het bepaald geen martelgang is om naar Let The Fury Rise te luisteren wordt al direct bij openingsnummer Fear The Coming Wave duidelijk. Bloodorn brengt symfonische power/heavy metal waaroverheen met een goede en zuivere stem wordt gezongen. De compositorische kwaliteiten spatten van het album af en Bloodorn stelt nergens teleur: snelle, galopperende riffs (Six Wounded Wolves), mooie zanglijnen in het titelnummer en een goede algehele productie.

Toch kleven er ook wat mindere punten aan Let The Fury Rise. Ten eerste is Bloodorn wel heel erg beïnvloed door Helloween. Elk van de nummers op dit album hadden zo op een willekeurig Helloween-album kunnen staan. Verder is het geluid van met name de snare- en basdrum erg droog en staan de cymbalen te zacht in de mix. Verder, en nu ga ik klinken als een verwende muziekliefhebber, is het allemaal wat te voorspelbaar en wordt het nergens écht spannend.  Oh, en die kopstem in het genoemde Six Wounded Wolves had gerust achterwege gelaten mogen worden.

Let The Fury Rise is bepaald geen slecht genre-album geworden maar bevat ook geen uitschieters waardoor het moeilijk zal zijn om op te vallen. Er is daarom nog veel ruimte voor groei maar wie neemt dat een debuterende band kwalijk? De individuele kwaliteiten zijn er zeker. Nu moeten die nog omgezet worden naar een meer eigen smoel en wat meer spanning in de muziek.

Score:

70/100

Label:

Reaper Entertainment File, 2024

Tracklisting:

  1. Overture XIS
  2. Fear The Coming Wave
  3. Under The Secret Sign
  4. Rise Up Again
  5. Tonight We Fight!
  6. God Won’t Come
  7. Forging The Future
  8. Let The Fury Rise
  9. Six Wounded Wolves
  10. Bloodorn
  11. Square Hammer

Line-up:

  • Mike Lvas – Zang
  • Nils Courbaron – Gitaar
  • Francesco Saverio Ferraro – Basgitaar
  • Michael Brush – Drums

Links: