Heimland – Tronearvingens Doed

Deze EP Tronearvingens Doed herbergt zo maar liefst twee nummers en is een release die de brug slaat tussen het vorig jaar verschenen Forfedrenes Taarer-album en de nieuwe plaat die er ook nog zou moeten aankomen vermoedelijk ook via Edged Circle Productions althans daar ga ik van uit. Dit Noorse viertal dat normaal resideert in en rond de regio Karmøy is opnieuw langsgeweest bij de heer Andreas Fosse Salby voor opname, mixing en mastering en dook ook nog maar eens eventjes in de rijkelijk gevulde collectie van niemand minder dan Edvard Munch om één van zijn kunstwerken de voorkant van de EP te laten opluisteren. Goed genoeg geluld, laten we eens kijken hoeveel smeerpijperij er kan verstopt worden in twee nummers.

De titeltrack, Tronearvingens Doed, verzorgt op muzikale wijze een troonsopvolging. Van wie? Tja is dat belangrijk? In ieder geval is het zo dat dit viertal ultrasmerige, goed geproduceerde black metal maakt die gebaseerd is op erg stinkende, eenvoudige riffpartijen. Ondanks dat zit er nu en dan toch een snuifje melodie in de compositie en kan je gerust stellen dat er nog een laagje ranzigheid wordt gesmeerd door middel van de kotsmisselijke vocalen. Afsluiten doen we met Grepen Av Moerkets Haand. Ook dit nummer wenst je stevig beet te nemen door middel van de Duistere Hand. Kijk maar uit of de heer Satan zit zo maar even in je broekje aan je vochtige nootjes of je tochtig vagijntje. De muzikale achtergrond bij dit spektakel wordt met vrolijkheid gebracht door Heimland. Nochtans houdt hij het in de eerste maten graag wat sober, traag en sleurend desalniettemin snerpen en snijden de gitaarlijnen luttele ogenblikken later gewoon de poorten van de Hel open en kan niks de intrede van de boze meester meer tegenhouden.

Je mag het gerust bijzonder noemen dat we hier op Zware Metalen de moeite doen om een EP’tje te reviewen dat maar twee nummers herbergt. Nu, als het black metal is die uit het juiste hout werd gesneden dan mag dat geen probleem vormen toch? Heimland’s Tronearvingens Doed die uitkomt als 7inch is zo een plaatje. Heerlijk guur, goor en ranzig zo moet dat toch gewoon zijn.

Label:

Edged Circle productions, 2024

Tracklisting:

  1. Tronearvingens Doed
  2. Grepen Av Moerkets Haand

Line-up:

  • Thamuz – Drum
  • Alfhar – Gitaar, zang
  • Morgoth – Bas
  • Fanden – Zang

Links: