Onheil tekent bij Black Lion Records: album volgt in de lente

De zwartgeblakerde death/thrashers van Onheil uit Dordrecht, hebben een deal getekend met het Zweedse Black Lion Records. Het label was onder de indruk van het nieuwe album van de band, dat in de lente op de wereld wordt losgelaten. 

Onheil zag al in 1999 het levenslicht, maar leverde tot nu toe pas twee albums af: Razor uit 2009 en Storm Is Coming vijf jaar later. Het zorgde voor een respectabele status in de Nederlandse underground. Met een bijna volledig nieuwe bezetting (alleen zanger/gitarist Amok is nog over), is er gewerkt aan een nieuwe plaat (opgenomen met de legendarische Dan Swanö) en die kwam terecht op het bureau platenbaas Oliver Dahlbäck: ‘Ik was direct onder de indruk van de agressieve en tegelijkertijd melodieuze stijl en geluid. Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe album de band verder gaat brengen en het is geweldig om ze toe te voegen aan het roster van Black Lion.’

Liefhebbers van bands als Dissection, Necrophobic, Sacramentum, Deströyer 666, Unanimated, Unleashed en Legion of the Damned kunnen alvast reikhalzend naar het nieuwe album uitkijken.

Links: