Vision Divine – The Perfect Machine

Vision Divine – The Perfect Machine
(Scarlet Records 2005)

Vision Divine ken ik vooral van hun geweldige “Send me an angel” album uit 2002 en is ondanks het vooroordeel dat er voornamelijk ruk uit Italië afkomstig is een van de betere powermetal bands die ik in het genre ken. De band, opgericht in 1999, levert hier naast een DVD alweer hun vierde CD af. Vanaf het eerste moment vallen me twee dingen op.

Vision Divine band

Allereerst is het gitaargeluid minder gelikt en iets korreliger. Ten tweede hoor ik onmiskenbaar een andere zanger. Aan beide feiten moest ik direct even wennen, maar eigenlijk zit het bij het tweede nummer al erg lekker. Deze zanger haalt dan misschien niet zo hoog uit maar heeft, vooral in de rustige stukken, een erg aangename warme stem. Ik ken zelf het voorlaatste album ‘stream of consciousness’ niet, maar ik kan me voorstellen dat het even omschakelen is voor de liefhebbers van de stem van Fabio Lione (Rhapsody).

Vision Divine CDTracklist


  1. The Perfect Machine
  2. First Day Of A Never-ending Day
  3. The Ancestor’s Blood
  4. Land Of Fear
  5. God Is Dead
  6. Rising Sun
  7. Here In 6048
  8. The River
  9. Now That You’ve Gone

De nummers zijn erg lekker. Het heeft niet dat hoge powermetal gehalte meer, maar is daardoor wel lekker afwisselend en een stukkie meer ‘metal’ met hier en daar wat AOR-achtigs. Het concept achter ‘the perfect machine’ is te lezen op de website en gaat weer eens over het technologisch overwinnen van de dood en alle ellende van dien.

Vision Divine levert hier een heel puik album af en bewijst bij dezen dat ze bij de absolute (power)metaltop te horen. In ieder geval binnen Italië dienen ze wat mij betreft op handen gedragen te worden. Een aanrader en niet alleen voor powermetal liefhebbers, want dat ze meer kunnen hebben ze bij dezen bewezen.

Line-up


  • Olaf Thorsen – Guitars
  • Michele Luppi – Vocals
  • Andrea “Tower” Torricini – Bass
  • Oleg Smirnoff – Keyboards
  • Federico Puleri – Guitars

Links: