Withering Surface – Force The Pace

[b]Withering Surface – Force The Pace[/b]
Scarlet records 2004

Sodeknetter. Dit is lekker wakker worden. Vraag me niet waarom, maar de laatste dagen is m’n vaste ochtenritueel drastisch veranderd. Na het aankleden, en het lozen van de nodige afvalstoffen uit mijn lichaam, is het eerste wat ik doe [i]Force The Pace[/i] van [i]Withering Surface[/i] in mijn stereo stoppen.
Al vanaf het eerste nummer [i]Gears[/i] weten deze Denen mij te imponeren. Dit stuk vakmanschap nestelt zich in je brein, om daar vervolgens stevig verankerd te blijven zitten. Superpakkende melodieuze death / thrash metal van het hoogste niveau. En men weet dit niveau tot het eind van de plaat vast te houden, zonder dat het ook maar een moment gaat vervelen.

Zanger [i]Michael[/i] voorziet de vakkundig geschreven nummers van heerlijk gevarieerd zangwerk, waarbij hij meestal agressieve zang gebruikt, maar ook af en toe cleane zang gebruikt. Af en toe doet z’n stemgeluid me wat denken aan [i]Peter Tägtgren[/i], van [i]Hypocrisy[/i], terwijl men de band muzikaal toch eerder richting [i]Soilwork[/i] en consorten moet scharen.
Dat deze mannen al vanaf 1994 bezig zijn met muziek maken, is duidelijk te horen. Vooral het gitaarwerk imponeert enorm. Ook op het productionele vlak is er niets op deze plaat aan te merken, en dat is maar goed ook, want een goed geluid bij deze stijl melodieuze death / thrash is onontbeerlijk. Al met al een absolute topplaat!

[b]Tracklist[/b]Withering cover

  1. Gears
  2. Exit Sculpture
  3. This View
  4. Force The Pace
  5. Hold The Line
  6. Machinery
  7. Inhale The Hyper Pulse
  8. State Of Emergency
  9. Anything Goes
  10. Urban Glasses

[b]Line up[/b]

  • Michael H. Andersen – Vocals
  • Jacob Krogholt – Guitars
  • Allan Tvedebrink – Guitars
  • Nikolai Borg – Drums
  • K. B. Larsen – Bass

[b]Links[/b]

www.witheringsurface.dk
www.scarletrecords.it