Resurrecturis – The Cuckoo Clocks Of Hell

Resurrecturis – The Cuckoo Clocks Of Hell
Eigen beheer, 2003

Dat er in de hel ook koekoeksklokken bestaan werd me wel duidelijk danzij dit schijfje. Een rare combinatie van stijlen met als hoogtepunt te in en outtro waarin de koekoeksklok te horen is.

Wat er aan stijlen te horen is is toch wel bijna bizar te noemen. Het grootste deel van de tijd speelt de band een lekkere en beukende mid tempo death metal. Af en toe is er dan een solo te horen die nogal heavy klinkt, of zelfs een keer of 2 een stukje dat in een grungenummer past. Maar ook vaak wordt de afwisseling door zieke geluiden die mij doen denken aan een band als Ravenous. De zang past zich daar prima bij aan. Af en toe doet de zang mij ook aan een van de hardere nu metal bandjes denken. Eigenlijk is het teveel om op te noemen.

De productie bevalt me super, de bas is weliswaar niet zo duidelijk te horen maar voor de rest is het een goede opname. Vooral het gitaargeluid en de drums staan er goed op. Best knap als je je bedenkt dat de cd eigen beheer en als ik het goed heb ook eigen productie is. De 5 Italianen zullen met deze plaat zeker een contract bij een label binnenslepen. Daar durf ik al mijn geld op te zetten. Nu we het dan toch over geld hebben, de hele cd is gratis te downloaden vanaf de website van de band..

Tracklist:Resurrecturis - The Cuckoo Clocks Of Hell

  1. The Last Sun
  2. The Hate
  3. Living Reification
  4. Inversion – Perversion
  5. Sleeping Reason
  6. In Art’s Death
  7. Helmet Logic
  8. I Corpi Privi Di Vita

Line-up:

  • Ivan Di Marco – zang
  • Janos Murri – gitaar
  • Carlo Strappa – gitaar
  • Gianlyca Mandolesi – basgitaar
  • Omar Moretti – drums

Website: Resurrecturis website