Wings of Fury – Enigma of Life

[b]Wings of Fury – Enigma of Life[/b]

Mijn eerste kennismaking met de gothicmetalband [i]Wings of Fury[/i] was op 2 juni 2001 in Nijmegen, waar ze samen met [i]We, the Gods[/i] en [i]Whispering Gallery[/i] speelden. Dit was hun eerste concert (sinds lange tijd), desondanks maakten ze een goede indruk op mij. Ik was dan ook blij verrast hun nieuwe demo [i]Enigma of Life[/i] in onze brievenbus aan te treffen.

Band foto

De democd begin met het intro [i]The Poem of Truth[/i]. Het is een heel rustig, sfeervol intro, waarin zangeres Miriam een deel van de tekst vertelt en een deel zingt. Mooi! Het tweede nummer [i]HogmanayNight[/i] begint een beetje Darkwave-achtig (het doet mij vaag denken aan [i]Autumn Tears[/i], misschien komt dat door het gebruik van het keyboard). Halverwege het nummer komen de gitaren er een beetje in en wordt het geheel een tikje ruiger. Helaas klinkt het begin van dit nummer na het heldere intro wat dof.

[i]Shattered Paradise[/i] is een nummer dat meteen wat steviger begint en waarin ook gegrunt wordt, naast de klassieke zang van de zangeres. Na het nummer [i]The Last Words[/i] komt het outro [i]Drowning Visions[/i]. Heel verrassend met akoestisch aandoende gitaren, met op de achtergrond ijle vrouwenzang.

Al met al een prima demo. Ik denk dat mensen die houden van bands als [i]Nightwish[/i], [i]After Forever[/i] en (wat oudere) [i]Within Temptation[/i] deze band wel kunnen waarderen. In mijn ogen een band met potentie!

Meer over [i]Wings of Fury[/i] op http://clik.to/wingsoffury