Cauldron – Regnum-Phobos

Het Spaanse blackmetalgezelschap Cauldron (niet te verwarren met de Amerikaanse heavymetalband met dezelfde naam), bracht met Regnum-Phobos eerder dit jaar een tweede werkje vol kwaadaardige en occulte, mid-tempo black uit: precies zestien jaar na de vorige plaat. Voor een band die sinds 1993 bestaat, is Cauldron dus niet erg actief. Het zal ermee te maken hebben dat zanger/drummer Thanatos (niet te verwarren met Nederlands’ oudste extreme metalband) ook nog actief is in drie andere bands. En dat het lekker weer is in Spanje natuurlijk.

Hoe dan ook, Cauldron heeft heel erg goed geluisterd naar de Scandinavische voorbeelden en mist die typische Latijnse rommeligheid die dit soort releases vaak zo lekker maakt. De Spanjaarden weten de luisteraar daarentegen wel op een andere manier te verwennen. Namelijk door met een prima schijfje te komen waar liefhebbers van het genre zeker mee uit de voeten moeten kunnen.

Regnum-Phobos klinkt namelijk helder als een Noorse nacht, er wordt kundig gemusiceerd, geen nummer klinkt hetzelfde en de zanger weet vocaal steeds de juiste snaar te raken. Dat zou dus de heer Thanatos moeten zijn, maar het lijkt erop alsof voor dit werkje ene Rex Infernus is ingevlogen. Hoe dan ook, nummers als Empty of Grace, Plenty of Hate en Severe Martyrdom luisteren lekker weg en hoewel er van dit plaatje in zijn geheel nèt iets te weinig blijft hangen, gaat er ook zeker niets vervelen. En wat hebben we dan? Een goede subtopper en een leuke toevoeging voor de collectie van liefhebbers van het genre.

Score:

78/100

Label:

Darkness Within, 2017

Tracklisting:

  1. Prelude to the Nocturnal Worshipers (intro)
  2. Satanic Manifesto
  3. Nightbreed
  4. My Dominions
  5. Empty of Grace, Plenty of Hate
  6. Unholy
  7. Severe Martyrdom
  8. Hell Revealed
  9. Codex Gigas

Line-up:

  • Rex Infernus – Vocalen
  • Reka – Gitaar
  • Crypt – Bas
  • Thanatos – Drums

Links: