Theotoxin – Atramentvm

Tijd voor een harde schijf. Geen SSD van Western Digital, wel een digipack van Theotoxin. Black/death uit Oostenrijk, met leden van onder andere Zombie Inc. Dit is hun debuutplaat, Atramentvm, die ze in eigen beheer uitbrengen. Goddeloosheid troef op dit blasfemische plaatje.

De eerste keer dat ik dit album hoorde dacht ik dat het een Poolse band betrof. De snelheden en de black en death mix is namelijk zeer vergelijkbaar met een Thunderbolt of Infernal War. Aan de andere kant kun je niet naast het blastorkest Belphegor (eveneens Oostenrijks) kijken en in de meer catchy stukken komt zelfs een midlife Dark Funeral bovendrijven, zoals in de NSFW clip van het nummer My Harlot (die ik de minste van het album vind).

 

Allemaal grote namen, waarmee ik wil aangeven dat het kwalitatief en naar uitvoering en productie erg goed zit bij dit Theotoxin. De Zombie Inc.-link geeft dan ook nog eens een lekkere groove mee in de tweede gitaarlijn (die contrasteert met de tsjirpende black metal solo lead) en de overgangen en soms ook in de catchy death metal-achtige refreinen (Into the depths, Into the depths, Into the depths, …). Het resulteert in een brute, venijnige, groovende blackdeath cocktail die er absoluut mag zijn. Dit moet breed kunnen scoren, ondanks de beperkte lengte van net 28 minuten … maar toch. Ik ben tevreden.

Het verdict: geslaagd, cum Lauda (Dat is ook een Oostenrijker, toch?).

Score:

82/100

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

  1. Devoured by Sin
  2. I Am Godless
  3. My Harlot
  4. Into the Depths
  5. Pontius Pilatus (Bringer of Death)
  6. They Begged…
  7. Anneliese

Line-up:

  • Joachim Tischler – Bas
  • Flo Musil – Drums
  • Fabian Rauter – Gitaar
  • Mantus – Keel
  • Max Reif – Gitaar

Links: