Nightwish – Century Child

Nightwish – Century Child


Omdat ik Oceanborn en Wishmaster echte meesterwerken vind, heb ik lang uitgezien naar de nieuwe cd van Nightwish! Eindelijk is hij er dan: Century Child.


Het eerste nummer Bless the Child begint met een rustig intro met een koor, waarna de typische Nightwish-ritmes beginnen, met een gesproken mannenstem er door. Tarja’s zang is weer erg mooi en helder.


End of all Hope is wat sneller, het begin doet mij wat denken aan Wishmaster. Het refrein wordt meerstemmig gezongen door een koor en er zit een pakkende melodie in (ik kreeg dansneigingen). Ik denk dat dit nummer live heel erg gaaf is!


Dead to the World is een duet tussen Tarja en Marco Hietala (de bassist). Op zich niets mis mee, maar ik vind de stem van Marco zeer irritant. Ik moet zeggen, het begint een beetje te wennen (ik heb de cd nu een week) maar echt fantastisch wordt het niet.


Ik heb The Phantom of the Opera altijd al een erg gaaf muziekstuk gevonden, zeker nu in een metaljasje! Nadeeltje: weer die irritante stem van Marco. Hij zingt niet vals of zo, ik houd niet van zijn manier van zingen.


Het allermooiste stuk op de cd is het slotstuk Beauty of the Beast. Het bestaat uit drie delen: Long Lost Love, One more Night To Live en Christabel en het duurt ruim 10 minuten. Het begint rustig, met wat keyboardeffecten die een wat onheilspellende sfeer creëren. Daarna begint Tarja te zingen, met een rustig ritme op de achtergrond. In het refrein valt de mannelijke zangstem weer in. Het tweede en derde deel zijn vlotter, met weer typische Nightwish-ritmes van gitaar, bas en keyboard.


In zijn geheel genomen is Century Child een prima cd. Het nadeel vind ik, zoals ik al eerder heb gezegd, de mannelijk zangstem. Ik ben erg benieuwd hoe dit live allemaal uitpakt!


Nightwish - Century Child
Tracklist

1. Bless the Child

2. End of all Hope

3. Dead to the World

4. Ever Dream

5. Slaying the Dreamer

6. Forever Yours

7. Ocean Soul

8. Feel for You

9. The Phantom of the Opera

10. Beauty of the beast

      Long Lost Love

      One more Night To Live

      Christabel