Riffsniffer is terug met Weedeater, Lord Elephant en Ache in Baroeg

Het heerschap Riffsniffer is weer terug. De man heeft het zijn levensmissie gemaakt meer stonerbands naar het leukste podium van Rotterdam en verre omstreken te halen. 19 juni staan er drie op de planken: Weedeater uit  de Verenigde Staten, het Italiaanse Lord Elephant en Ache uit eigen stad. 

Een kind kan nog invullen wat de voornaamste inspiratiebron voor de mannen van Weedeater is, maar het vaste duo “Dixie” Dave Collins (bas, vocalen) en Dave “Shep” Shepherd (gitaar) heeft het ook graag over de strijd die het leven soms heeft. Na twee vaste drummers én twee live-drummers trekken de mannen sinds enige tijd op met Ramzi Ateyeh, die met Dixie in de sludge/thrashband Buzzoven zat. Ervaren mannen dus. Jammer dat het laatste album alweer uit 2015 stamt.

Het instrumentale Lord Elephant liet in 2021 Cosmic Awakening los op de wereld vanuit cultuurstad Florence, onlangs zag een split met de landgenoten van Oreyeon het levenslicht. Specialiteit van het huis: doomish psychedelia, voortgekomen uit een gedeelde liefde voor blues, stoner, fuzzy en geïmproviseerde muziek. Gitarist Leando Gaccione en bassist Edoardo De Nardi zaten eerder al in het bluesy Random n’ Roll maar met de komst van drummer Tommaso Urzino ging het doomballetje pas rollen. Vanaf de dag 1 is er hard gewerkt aan de debuutplaat, die pas ruim een half jaar na de digitale release ook in fysieke vorm verscheen.

Ache uit Rotterdam komt voort uit Acid Reflux én de twee leden GvT (drums, vocalen) en MS (gitaar) kennen zijn ook actief in blackmetalband Lijkschouwer. Volop ellende en negativiteit dus, ook op debuutplaat The Unbeatable Defects of Humanity. Die verscheen trouwens in 2021, in coronatijd dus om het nog wat ellendiger te maken. Alleen digitaal én op tape te verkrijgen dus lekker underground. Vorig jaar was de band trouwens nog op Dutch Doom Days in Baroeg te bewonderen.

Er zijn nog kaarten voor de avond van Riffsniffer.

Link: