Metalcafe Live in Hilversum: de betere muziek in de mediastad

Direct in de stad waar de Nederlandse media huist en die de betere muziek zo vaak over het hoofd ziet, vindt alweer voor de derde keer Metalcafe Live plaats. Vrijdag de dertiende was nog nooit zo leuk als Vorstin in Hilversum zich vult met drie fijne bands. 

Headliner Loyalty Ends Here is een geduchte metalband die gedijt op zijn meeslepende muziek en prikkelende teksten. Het vijftal brengt een unieke mix van invloeden van gerenommeerde metalacts zoals Trivium, As I Lay Dying en Lamb of God en won er eerder dit jaar de Metal Battle mee. De naam van de band draagt een diepe betekenis die door de muziek en tekstuele thema’s resoneert. Tekstueel duikt het gezelschap diep in de complexiteiten van menselijke verbindingen en worden de tegenstelling tussen loyaliteit en verraad verkent. Via muziek schildert Loyalty Ends Here een levendig beeld van de kwetsbaarheid van relaties, vooral in het licht van tegenspoed. De emotioneel geladen composities en gepassioneerde optredens van de band dienen als een catharsis, waardoor luisteraars het ingewikkelde patroon van menselijk vertrouwen en bedrog kunnen verkennen.

Oceans Turn Red is een vijfkoppige metalband afkomstig uit Friesland, met invloeden van metalcore, deathcore en hardcore. De band staat bekend om zijn vuile maar melodieuze gitaarwerk, destructieve drums, smerige breakdowns en extreme vocalen. Met een energieke liveshow van elk bandlid slagen ze er altijd in om het publiek in beweging te krijgen en te laten dansen. Opener Man as Plague is een woeste viermansformatie die death metal, deathcore en hardcore vermengt met synthesizers en samples tot een wrede mix van brutaliteit en melodie die fans van elke metalstijl zeker zal boeien. De band staat garant voor intense en energieke liveshows.

De kaartverkoop voor Metalcafe Live loopt, maar je vrienden van Zware Metalen geven ze natuurlijk ook weg! 

Links: