Magic O Metal, een stripverhaal over metalmuziek voor kinderen

Hoe laat je kinderen kennis maken met metalmuziek? Magic O Metal heeft het antwoord! Dit nieuwe initiatief van muzikant Sander Gommans (bekend van After Forever, HDK, Trillium en Phantom Elite) en illustrator Scott Wenmakers – beiden leraren in het voortgezet onderwijs – sporen kinderen aan om zich creatief te ontwikkelen. Met Magic O Metal willen de heren door middel van een stripverhaal en een kindvriendelijk metalalbum laten zien dat het bespelen van een instrument, zingen, tekenen of schrijven tot échte magie kan leiden. Zware Metalen ziet het ondersteunen van de lokale metalscene als haar voornaamste missie en helpt daarom graag vernieuwende initiatieven die de metalwereld toekomstbestendig houden. Magic O Metal voldoet precies aan die criteria!

Metalmuziek biedt spanning, creativiteit, muzikale hoogstandjes en fantastisch artwork. De initiatiefnemers geloven dat deze elementen een wereld vol magie voor kinderen kunnen openen. Magic O Metal voegt deze kenmerken samen in een groots avontuur. Kinderen worden meegenomen in een verhaal waarin creativiteit, doorzettingsvermogen en metalmuziek centraal staan. Als aanzet voor dit avontuur is een album opgenomen met twaalf originele nummers (voor álle leeftijden) en een geïllustreerd boek waarin het avontuur van Magic O Metal begint. Zowel het album als het boek hebben een open einde en vormen de sleutel tot de toegang van The Metal Dimension. Het is aan de kinderen om hun bijdragen in te sturen om het verhaal met muziek, tekeningen en geschreven bijdragen voort te zetten.

Help Magic O Metal om de nieuwe generatie metalheads in te lijven! Dit kan via de crowdfundactie die momenteel loopt via voordekunst. Wanneer voor het einde van oktober €12.000 verzameld wordt, komt dit concept tot leven. Na een paar dagen is al dertig procent van het benodigde bedrag opgehaald. Er kan gedoneerd worden, maar je kan natuurlijk ook het album, stripverhaal, t-shirts en zelfs gitaren kopen! Het opgehaalde bedrag zal – zonder winstoogmerk – gebruikt worden om de opname-, druk- en productiekosten te financieren. Uiteraard zullen de tegenprestaties in ruil voor je donatie vóór pakjesavond op 5 december toegestuurd worden, zodat het Sinterklaasfeest dit jaar met de magie van metal gevierd kan worden.

Zware Metalen zal in de komende weken de mensen achter Magic O Metal ondervragen over de totstandkoming en toekomstplannen van dit prachtige initiatief!

Links: