Lifelong: van hardcore naar stoner in Willemeen

Black Sabbath meets Cro-Mags. Of: gewoon de donkere kant van de blues die verkeerd gaat. De leden van het in Arnhem gesitueerde Lifelong hebben een rijk verleden in hardcorebands als New Morality en Strike First, totdat ze besloten het tempo omlaag te brengen en hun heil te zoeken in de stoner metal. Met een hardcore-randje, dat wel. Want: het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Het unieke bandgeluid leverde al video’s op in de vorm van Non Serciam Act III en The Apostate Act III. Nu is er ook een debuut EP: Seul Contre Tous. Het album bevat zes nummers, verdeeld in twee delen en ruim 22 minuten:  een verhalende muzikale reis door zes acts die elk een ander beeld uitbeelden, maar overstijgen naar een moment waarop alles perfect op zijn plaats lijkt te vallen. Verwacht een donderend pakket van stoner, doom, hardcore, rock en metal als weergave van de ruwe realiteit uit de achtertuin van het dagelijks leven van een stad.

Het unieke Seul Contre Tous wordt 10 januari gepresenteerd in het café van Willemeen in thuisstad Arnhem. De stonerbands Bismut en Dreckneck sluiten ook aan. Kaartjes kosten 5 euro en zijn alleen aan de deur te krijgen, maar Zware Metalen geeft ze ook weg. En gooit er ook nog een exemplaar van Seul Contre Tous en een t-shirt tegenaan.

Links: