Eerste wapenfeit voor Loyalty Ends Here

Uit de hoofdstad van Noord-Holland maakt Loyalty Ends Here zich klaar voor het eerste, echte wapenfeit. Zaterdag 18 mei is er de release van debuut-EP Darkest Red. Verwacht metalcore met straffe riffs en heerlijk catchy melodieën en de typische screams die de muziek aanvullen. Invloeden voor het Haarlemse kwintet zijn onder andere Trivium, As I Lay Dying en Lamb Of God. Remmen los dus in P3 in Purmerend.

Ook nog omdat naast het feestbeest van de avond nóg drie fijne orkestjes aansluiten. Crazed komt experimentele groove metal brengen. Verwacht een fijne mix tussen System Of A Down, Chimaira en Mastodon. None Shall Fall en diens mix van punk, thrash en metalcore behoeft geen introductie, zeker niet in Noord-Hollandse contreien. Na een korte pauze is de band weer kiezelhard terug. Deathcore is de specialiteit van het huis van Man As Plague. De band brengt een portie energie waar een groep huisvrouwen in een bodypumples op dinsdagochtend jaloers op is. Let op jezelf bij een show van deze mannen: voor je het weer loop je jezelf voorbij.

Save Darkest Red nu!

En dat zou zonde zijn want we zijn er zaterdag natuurlijk voor de winnaar van de Metal Battle 2023. Loyalty Ends Here heeft zich inmiddels ontwikkelt tot een geduchte metalband die gedijt op zijn meeslepende muziek en prikkelende teksten. De naam van de band draagt een diepe betekenis die door de muziek en tekstuele thema’s resoneert. Tekstueel duikt het gezelschap diep in de complexiteiten van menselijke verbindingen en worden de tegenstelling tussen loyaliteit en verraad verkent. Via muziek schildert Loyalty Ends Here een levendig beeld van de kwetsbaarheid van relaties, vooral in het licht van tegenspoed. De emotioneel geladen composities en gepassioneerde optredens van de band dienen als een catharsis, waardoor luisteraars het ingewikkelde patroon van menselijk vertrouwen en bedrog kunnen verkennen.

Er zijn nog kaarten voor de EP-release van Loyalty Ends Here!

Links: