Album van de maand: Mei 2022

Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij de vijfde stemronde voor album van de maand bij Zware Metalen. Metalliefhebbers kregen in mei weer genoeg nieuw luistervoer voor de kiezen uit uiteenlopende genres. Daarnaast kregen we triest nieuws voor de kiezen doordat drie broeders niet meer onder ons zijn; Trevor Strnd van Black Dahlia Murder, Peter Chromiak van het Belgische Splendidula en Mnemic-zanger Guillaume Bideau. 

Voor nu kunnen jullie gaan stemmen op een vijfde album van de maand verkiezing. Eerder zorgden jullie stemmen ervoor dat Wiegedood, Walg, Ghost en Watain deze prijs in de wacht wisten te slepen. Niet dat u denkt dat de meeste lezers van Zware Metalen graag wat zwartgeblakerd metaal opzetten, of een niet te verklaren voorkeur heeft voor bands bestaande uit één naam bijvoorbeeld. Hoe dan ook, mei bracht ons onder andere nieuw materiaal van de progmetallers Evergrey, dood metaal van de oude rotten Jungle Rot en Misery Index, symfonische death van de Grieken SepticFlesh en black metal uit de handen van Blut Aus Nord en Aara. Genoeg stof tot nadenken, en luisteren als dat er nog niet van gekomen was.

Traditiegetrouw nemen we in deze lijst geen EP’s en live-albums op. Stemmen doe je hieronder of in de kantlijn. De stembussen zijn gesloten.