Zware Metalen blikt terug op 2020 in Baroeg-stream

Geen concerten, wel streams in Baroeg. Het Rotterdamse popodium gaat stug door met het aanbieden van streams om deze ondraaglijke tijden wat draglijker te maken. Op 5 december zwaait Zware Metalen er Sinterklaas uit, als hoofdredacteuren Remco Faasen en Pim Kastelein hun favoriete nummers uit het afgelopen jaar laten horen! 

Reken op bekende én verborgen pareltjes uit de wereld van black, death, thrash en doom die naar boven worden gehaald. Verwacht snerpende gitaren, rollende drums, maniakale vocalen en dreunende bassen… en alles lekker fris, want het is nog geen jaar oud.

4 december: DJ’s Mensenschuw & Halbstark

Er is nog meer te beleven op het Twitch-kanaal van Baroeg. Op 4 december draaien Baroeg-vrijwilliger Mensenschuw en Halbstark (ex-The Perverts, ex-The Nederbietels en ex-Beyond Licking) aan de knoppen. Trefwoorden: Bingo, the Lords, Diane en meer die met z’n allen gegen nazi’s fahren!

11 december: DJ-duo Francis & Lisa
Baroeg-medewerkers Francis en Lisa introduceren de term ‘gevulde koek muziek. Geen idee wat je je bij deze term moet voorstellen? Luister en kijk dan mee naar de livestream, Vergeet je glowsticks niet!

12 december: DJ’s CO2 & Spud

Het kriebelt bij Baroeg-DJ’s CO2 en Spud en dus gaan ook zij overstag om een portie oude en nieuwe alternatieve muziek het streamingwalhalla in te sturen. Jarenlang waren Spud en CO2 de vaste DJ’s bij The Downward Spiral dancenight en CO2 is ook bekend van 80’s & More! en Wavefest. Deze zaterdagmiddag (van 15.00-17.00 uur!) zullen zij back-2-back een mix draaien van New Wave, Electro, EBM, Synthpop en alles wat daar tegenaan schuurt. Zet je stoelen aan de kant en trek je dansschoenen aan voor een 2 uur durende liveset van de nestors van Baroeg’s dansavonden!

18 december: DJ’s Pim & Lucky spin 10-inches

DJ’s Pim & Lucky draaiden tijdens hun stream in oktober enkel 7-inches. Ze gaan dat deze keer opschroeven naar een formaatje groter, namelijk een stream met alleen maar 10- inches. Uiteraard komt er weer genoeg metal en punk voorbij, maar ook wat grind, psycho en ander hels kabaal. Nu maar duimen dat die Baroeg-platenspelers uit de vorige eeuw daar tegen bestand zijn.

19 december: The Bald Impaler DJ Lords

The Bald (Bart van Beek) Impaler (Vladimir Stevic) DJ Lords komen je avond aan gruzelementen draaien! Deze twee mannen, die aan de frontlinie staan van de coverband Pene Corrida, houden zich aan geen enkele regels en komen hard door je speakers. Hun motto is dan ook ‘..from dance to death’ en dat verpakken ze prachtig mooi in een eclectische en energieke dj-set!

23 december: DJ’s Joz & Franz
De muziekkeuze op 23 december? Een stel smerige kerstplaten natuurlijk! Verwacht echter geen Mariah Carey en Boney M, maar metalversies van onder andere Ramones, Alice Cooper en King Diamond.

27 december: Oudejaarsbingo met Inge en Erik

Laten we wel wezen: 2020 was live een episch slecht jaar. Tientallen grote, kleine, interessante, obscure, vage en onheilspellende namen zouden Baroeg aandoen, maar moesten worden geannuleerd. Om dat leed weg te nemen, draaien quizmasters Erik de Boer (voorzitter van Vrienden van Baroeg) en Inge Janse (maker van het radioprogramma Dood & Verderf) op derde kerstdag plaats achter Satans bingomolen. Ditmaal correspondeert elk bingonummer met een geannuleerde act. Op je digitale bingokaart vind je namen van de bands. Herken je de muziek (of wordt je geholpen door de niet al te obscure tips van Erik & Inge)? Dan mag je de band wegstrepen en ben je één stap dichterbij één van de vele prijzen.

Alle livestreams beginnen om 19:00 uur en zijn te volgen via het Twitch-kanaal van Baroeg. Daar zijn de streams later ook terug te vinden.