Within Temptation wint Conamus Exportprijs 2003

Within Temptation wint Conamus Exportprijs 2003

De Conamus Exportprijs 2003 gaat naar de gothicband Within Temptation. In het afgelopen jaar heeft Within Temptation de meeste cd’s en andere geluidsdragers in het buitenland verkocht en is daarmee buiten Nederland de meest succesvolle Nederlandse groep. De prijs wordt dinsdag 10 februari a.s. tijdens het Harpen Gala aan de band uitgereikt.

Na een platina album in Nederland en een gouden album in België ontving de band op 10 januari jl. op het Noorderslagfestival in Groningen een gouden versie van ‘Mother Earth’ voor het verkoop-succes in Duitsland. Naast Duitsland en de Benelux is Within Temptation hard op weg andere Europese landen te veroveren. In vrijwel alle Europese landen is of wordt het succesvolle album uitgebracht.

De Conamus Exportprijs wordt jaarlijks door het bestuur van Conamus toegekend aan een muzikale productie, vastgelegd op een geluidsdrager c/q beeldgeluidsdrager, waarvan in een aaneensluitende periode van twaalf maanden buiten Nederland meer exemplaren zijn verkocht dan van vergelijkbare andere. In de telling zijn zowel albums, singles als tracks op verzamelalbums inbegrepen.

Bron: Site Within Temptation