Wings of Legacy streamt single Kingdom of Freedom

Goed nieuws van het Nederlandse Wings of Legacy. De band werd eerder dit jaar opgericht gedurende de pandemie en is een nieuw project ontstaan om een mix van power en heavy metal te brengen. Met leden uit verschillende Nederlandse bands en internationale gastartiesten is er hard gewerkt aan de eerste single, getiteld Kingdom of Freedom. Dit project is opgericht door Cor Vos (Mask of Insanity, Onheil), in samenwerking met Korijn van Golen (Façade, Onheil). De eerste gastartiest die bekend is gemaakt is de zanger, Lorenzo Vincenzo Nocerino (Destination 5-11).

 

Quote van Cor:

“Dit project is eigenlijk begonnen als een grapje en een soort van uitdaging. Ik kreeg het commentaar dat al het werk wat ik schrijf veelal in hetzelfde genre is (death en black metal) en of ik niet eens een keer wat anders kon schrijven, zoals power metal ofzo. Challenge accepted! Maar wat begon als een grap, ontwikkelde al gauw in een serieuze bezigheid en zowaar is Wings of Legacy geboren: een power/heavy metal project uit Nederland met internationale gasten. De artwork moest ook iets speciaals worden en dat resulteerde in een samenwerking met Sledgehammer Graphix (bekend van zijn werk voor Sabaton, Primal Fear en vele andere bands).

We beginnen met de digitale premiere van ‘Kingdom of Freedom’, maar zijn tegerlijkertijd druk bezig om meer materiaal te schrijven en uit te brengen. Hopelijk kan dat dit jaar nog.”

De lyricvideo zie je hier: