USA cd release van Sylver Myst

USA cd release van SYLVER MYST.

Tikka meldde ons via de newssubmit het volgende:

Op 5 september is Emotions Revealed uitgebracht; het eerste volledige album van de Brabantse gothic-metal band Sylver Myst. In januari tekende de band een contract met het nieuwe Amerikaanse label Sirenette Music Industries. Een paar maanden later begonnen de opnames van dit album.

Alle nummers op Emotions Revealed gaan over belangrijke momenten in een mensenleven. Momenten waar altijd veel emoties bij komen kijken, zoals verliefd worden, scheiden, of iemand die je lief is verliezen. Op deze cd geeft de band al deze emoties de ruimte.

Muzikaal gezien is Emotions Revealed erg divers. Het album bevat zowel dromerige ballads als heavy metal riffs. De meeste nummers zijn niet standaard van opbouw. Zowel A life’s Tale als Devoted Yet Unable zijn epische nummers. My Valentine heeft geen refrein, begint rustig, bouwt langzaam op tot een bombastische climax en laat je zuchtend achter. In Lovtred vormen zang en grunts een perfect duet. En het refrein van Waiting For A New Day heeft een bijzonder hoog meezinggehalte. Meer tegenstelling is te vinden in de stem van zangeres Marjolein Hüsken. Schijnbaar moeiteloos schakelt zij over van de klassieke zangtechniek naar belten, soms zelfs op één adem.

Emotions Revealed is opgenomen in Excess Studio’s te Rotterdam en werd geproduceerd door Hans Pieters. Het album is o.a. te koop tijdens optredens van de band en via de Sonic Cathedral Website.

Links: